Ljubimac "grobara" šokirao Vladana Milojevića

Alo.rs/I. S. | sport 2021-01-02 18:52:03 2021-01-02 18:52:03

Klub je propustio veliku šansu.

Delovalo je to kao lak posao za Al Ahli Vladana Milojevića, ali umesto skoka na čelo tabele, usledio je šok. Al Tavon je kao gost deklasirao Al Ahli (3:0) i sprečio ga da se pobedom probije na prvo mesto ispred Al Hilala, koji sad i dalje ima dva boda više.

Bivši Zvezdin trener je doživeo najveći debakl otkako je došao u Saudijsku Arabiju. Predvođen nekadašnjim Partizanovim napadačem, nezaustavljivim Leandreom Tavambom, Al Tavon je napravio veliko iznenađenje u šampionatu Saudijske Arabije.

Gosti su u Džedi odigrali furioznih poslednjih 15 minuta prvog poluvremena. Tavamba je u 30. minutu prošao po desnom krilu i idealno centrirao Senegalcu Saneu na petercu za vođstvo. Pet minuta kasnije je odbrana Al Ahlija još jednom izigrana, da bi na kraju poluvremena Tavamba sjajno istrčao i krunisao još jednu kontru Al Tavona.

Koliko je Milojević bio besan na igrače, najbolje pokazuje to što je Marka Marina i Abdulrahmana Gariba zamenio na poluvremenu, ušao je Samuel Ovusu ali se ništa nije promenilo.

Uz Tavambu, još jedan bivši Partizanov napadač u Saudijskoj Arabiji je danas imao dan. Nemanja Nikolić je postigao dva gola za vođstvo njegovog Al Raeda od 2:0 protiv Al Kadisije. Ali Nikolićev tim je do kraja primio dva gola i morao da se zadovolji bodom (2:2), a utisak je dodatno pokvario i Nemanja Miletić koji je isključen.

PROČITAJTE JOŠ:

Expand player
Pogledajte više