Liberec Crvena zvezda
EPA
Liberec Crvena zvezda

EPA

Liberec Crvena zvezda, Foto: EPA

Došla je Zvezda u Češku da pobedi, ostavila bolji utisak, ali se u Beograd vraća sa osvojenim bodom i mirnim snovima pred žreb za šesnaestinu finala Lige Evrope koji će im dodeliti prolećnog rivala u drugom po jačini takmičenju na Starom kontinentu.

Dosta je Slovan delovao ozbiljnije nego u Beogradu kada je Zvezda slavila sa 5:1. Čini se da ih je pobeda protiv Genta trgla i dala im motivaciju koja će im značiti u nastavku sezone. Sa druge strane šampion Srbije nije izgubio mnogo, a dobio je dodatnu zaradu i bodove kako za klupski tako i nacionalni koeficijent.

Mogli su crveno-beli i do pobede, ali u određenim momentima meča nisu imali sreće. Najbolju priliku propustio je El fardu Ben u 41. minutu kada je ostao sam ispred golmana Knobloha, ali je tukao stativu. Mogao je i Mirko Ivanić da bude heroj gostiju iz Beograda, ali se i u 48. istakao čuvar mreže češkog tima.

Potez Dijega Falćinelija ispostavio se kao najinteresantiji na meču. Italijan je u 49. minut iskopirao "Božju ruku" Dijega Armanda Maradone i rukom poslao loptu u mrežu. Međutim, video je to sudija iz Finske i pokazao mu žuti karton. Fudbaleri Slovana pokušali su u nekoliko navrata sa distance preko Mare i Sadileka, ali Milan Borjan nije imao mnogo težak posao pa je bez problema zaustavio pokušaje Čeha.

Crveno-bele sada čeka pauza u Ligi Evrope do februara, kada počinje šesnaestina finala ovog takmičenja. Rivala će dobiti u ponedeljak za kada je zakazan žreb u Nionu.

CRVENA ZVEZDA - LIBEREC 0:0 (0:0)

Stadion: Stadion kraj Nise (Liberec), Sudija: Matijas Gestranijus (Finska)

LIBEREC: Knobloh - Koščelnik, Jugas, Kačaraba, Mikula - Pešek (od 68. Matušek), Mara, Sadilek, Moskera (od 89. Fukala) - Beran (od 68. Hromada) - Jusuf (od 75. Rabušic).

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Degenek (od 80. Pankov), Milunović, Rodić (od 71. Gobeljić) - Gajić, Sanogo, Petrović, Kanga (od 53. Nikolić), Ivanić (od 71. Boaći) - Falćineli, Ben (od 80. Eraković).

KRAJ!

90. minut - Još četiri minuta nadoknade.

89. minut - Bilo je blizu! Probao je Nikolić direktno iz kornera, ali je uspeo da interveniše golman Libereca. U međuvremenu još jedna promena kod domaćih, Fukala menja Moskeru.

80. minut - Poslednje dve promene kod Zvezde. Radovan Pankov menja Degeneka, a umesto Bena u igri je Strahinja Eraković.

78. minut - Žuti karton sada i za Milana Gajića.

75. minut - Treća promena kod domaćih, Rabušic menja Jusufa.

74. minut - Sadilek preti, ali brani Borjan.

73. minut - Loš start Gobeljića i žuti karton posle manje od 60 sekundi na terenu.

71. minut - Menja Stanković. Umesto Ivanića na terenu Ričmond Boaći, dok  Milana Rodića menja Marko Gobeljić.

69. minut - Sada je Nikolić imao dobru šansu. Dobio je odličnu loptu na 18 metara, ali je prebacio ceo gol.

68. minut - Dve promene kod domaćih. Hromada menja Berana, dok je Matušek zamenio Pešeka.

55. minut - Nova šansa za Zvezdu! Nakon centaršuta Ivanića ostao je kratak Rodić i nije uspeo glavom da sprovede loptu u mrežu.

53. minut - Prva promena u redovima Zvezde. Kanga ide van terena, a menja ga Veljko Nikolić.

52. minut - Beran sada dobija žuti karton zbog oštrog starta nad Seku Sanogom.

49. minut - Lopta je u mreži, Dijego Falćineli ju je poslao iza leđa golmanu Libereca, ali rukom. Video je to sudija i pokazao mu žuti karton. Italijan je uradio nešto slično što i Dijego Maradona protiv Engleske.

48. minut - Ivanić je sada bio u dobroj prilici, ali brani golman domaćih Knobloh.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

POLUVREME!

42. minut - Stativa! Ben je dobio loptu u šesnaestercu gostiju, primio je i šutirao, ali mu je okvir gola stao na put.

40. minut - Opasan udarac Mare sa nekih 20 metara iz slobodnog udarca. Bio je spreman Borjan i odlično odbranio. Bio je ovo prvi šut u okvir gola na meču.

35. minut - Još jedan pokušaj Moskere. Nešto opasnije nego prvi put, ali opet lopta ide iznad gola koji brani Borjan.

33. minut - Užasan start Jusufa! Napadač gostiju je nagazio Nemanju Milunovića i za to dobio žuti karton.

27. minut - Miloš Degenek je prvi igrač na meču koji dobija javnu opomenu. Oštar start nad Moskerom i sudija Gestranijus pokazuje žuti karton.

25. minut - Evo i prve prilike za domaćina. Nešto lošije ispucavanje Milana Borjana i Moskera je probao, ali je prebacio čitav gol. Za sada bez udarca u okvir gola na obe strane.

23. minut - Nešto konkretniji pokušaj Milana Rodića. Šutirao je bek Zvezde sa nekih 25 metara, ali lopta ide preko gola.

12. minut - Za sada bez pravih prilika. Zvezda je probala preko Ivanića koji je bio izblokiran, ali je to za sada jedini pravi pokušaj gostiju.

21.00 - Utakmica je počela minutom ćutanja za preminulog legendarnog Italijana Paola Rosija.

20.31 - Zvezdi i Liberecu ovo će biti četvrti međusobni duel. Liberec je 2006. godine u Kupu UEFA slavio i u Beogradu (1:2) i u Češkoj (2:0), dok su crveno-beli u utakmici drugog kola grupe L u oktobru došli do ubedljivih 5:1.

20.05 - Podsetimo još jednom da meč u Liberecu nema rezultatskog značaja jer je poznato da Crvena zvezda ide dalje kao drugoplasirani tim, dok je Hofenhajm osigurao prvo mesto. Crveno-belima su tri boda u Češkoj bitna kako bi došli do bodova za klupski i nacionalni koeficijent kao i novčane nagrade od UEFA za svaku pobedu ili remi.

19.45 - Evo i sastava Slovana:

Knobloh - Koščelnik, Jugas, Kačaraba, Mikula - Pešek, Mara, Sadilek, Moskera - Beran - Jusuf.

19.38 - Dejan Stanković je odlučio da krene ofanzivno na Liberec pa se odlučio za formaciju sa dva napadača:

Borjan - Degenek, Milunović, Rodić - Gajić, Sanogo, Petrović, Kanga, Ivanić - Falćineli, Ben.

19.30 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču 6. kola grupne faze Lige Evrope između Slovana iz Libereca i Crvene zvezde. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja sa stadiona kraj Nise.

Komentari (1)

nemjrkov

11.12.2020 00:07

Ciganska posla, igrali na X