Levandovski
printscreen
Levandovski

printscreen

Levandovski, Foto: printscreen

Fudbaleri Bajerna iz Minhena savladali su Lajpcig sa 3:0 u finalu kupa Nemačke, te su tako osvojili duplu krunu u sezoni 2018/19.

Već je u 29. minutu Bajern stigao do vođstva kada je Levandovski uspeo da zahvati nezgodnu loptu Alabe, glavom i pošalje je u mrežu rivala za 1:0.

Iako nije bilo još golova u prvom poluvremenu, ipak smo videli dobar fudbal koji je bio još bolji u drugom poluvremenu.

PROČITAJTE JOŠ:

Aleksandar Mitrović

Tanjug/AP, Dave Thompson

Tempo se prilično podigao tokom drugih 45 minuta. Bilo je mnoštvo prilika na obe strane i bilo je nekih maestralnih intervencija defanzivaca obe ekipe. Fudbaleri Lajpciga jednostavno nisu uspevali da savladaju Manuela Nojera i Bajern je to ponovo kaznio.

Kimih je tukao sa ivice kaznenog prostora, lopta je pogodila jednog defanzivca Lajpciga i pala pred noge Komanu, Francuz je maestralnim prijemom izbacio celu protivničku odbranu i namestio se na udarac, nije mu bilo teško da nakon toga savlada Gulašija za 2:0.

Tačku na kraj dobre sezone Bajerna je stavio Levandovski. Kimih je usamljen na protivničkoj polovini, poslao je sjajnu loptu ka poljskom napadaču, koji je pobegao odbrani Lajpciga i lob udarcem matirao Gulašija za konačnih 3:0.

Nakon teške sezone i kritika koje je dobio, Niko Kovač je izašao kao pobednik!  Riberi, Roben i Rafinja su se oprostili sa kupom od Bajernskog Minhena i od večeras su slobodni igrači.