Joakim Lev, selektor Nemačke
EPA, David Hecker
Joakim Lev, selektor Nemačke

EPA, David Hecker

Joakim Lev, selektor Nemačke, Foto: EPA, David Hecker

Katastrofalni rezultati na Svetskom prvenstvu u Rusiji, kao i rana eliminacija u grupi sa Meksikom, Švedskom i Južnom Korejom, a zatim i ispadanje iz Lige nacija u konkurenciji Holandije i Francuske, naterale su selektora Pancera Joakima Leva da već u duelu sa Srbijom (sreda, 20.45) napravi radikalne poteze.

PROČITAJTE JOŠ:

Nova era nemačkog fudbala trebalo bi da krene iz Volfzburga, a mladi talas igrača koji su se prvi put našli na spisku vođu nacionalnog tima svetskog šampiona iz Brazila, trebalo bi da donesu novu energiju u godinama koje slede.

- Meč sa Srbijom je za nas zagrevanje za ono što nas čeka na startu kvalifikacija sa Holandijom. Nadam se da će ovo biti i dobra prilika da se dobrom igrom i pobedom na veoma simboličan način izvinimo našim navijačima za veliko razočaranje i loš rezultat na Svetskom prvenstvu u Rusiji, kasnije i u Ligi nacija - istakao je Joakim Lev pred duel sa Srbijom u Volfzburgu.

Reprezentativci Nemačke na treningu

EPA, David Hecker

Reprezentativci Nemačke na treningu, Foto: EPA, David Hecker

Orlovi će se na "Volksfagen Areni" naći "u koži" Holanđana, protivnika Nemačke 24. marta u Amesterdamu, u prvoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. I dok selektor Srbije Mladen Krstajić muku muči oko sastava tima i povreda velikog broja igrača, Leva danima muči rana od hitne operacije zuba.

Podsetimo, na objavljivanju spiska igrača za ove dve utakmice, selektor Pancera je precrtao trio Bajerna iz Minhena: Matsa Humelsa, Džeroma Boatenga i Tomasa Milera, koji su završili sa reprezentacijom.

- Moramo da budemo brži, ambiciozniji i dinamičniji u svakom smislu te reči. Nažalost, postali smo na Svetskom prvenstvu, pogotovo u Ligi nacija, prilično predvidivi za naše rivale u svakom segmentu igre. To više ne sme da se dešava - više je nego praktično Joakim Lev objasnio suštinu svih problema koje je njegova selekcija imala od juna prošle godine.