Goran Bunjevčević
Profimedia
Goran Bunjevčević

Profimedia

Goran Bunjevčević nosio dres Totenhema, Foto: Profimedia

Na glavnom terenu Sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi u utorak, 21. maja, s početkom od 18 časova biće odigran Memorijalni meč pod nazivom „Goran Bunjevčević Bunja”. Ovaj duel organizuje se u čast tragično nastradalog direktora FSS-a, koji je preminuo u junu prošle godine, a učestvovaće njegovi prijatelji i bivši saigrači.

PROČITAJTE JOŠ:

PROGOVORIO O BUDUĆNOSTI Vladan Milojević otkrio koje su šanse da sledeće sezone sedi na klupi Crvene zvezde!

GOTOVO, IMAMO NAJSKUPLJEG SRBINA Luka Jović potpisuje za Real Madrid u rekordnom transferu! (FOTO)

TADIĆ ON FIRE Urnebesna proslava titule našeg Duće! (VIDEO)

 

 

Na jednom mestu naći će se svi oni koji su igrali bitnu ulogu u karijeri nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde, a među njima bi trebalo da budu legendarni engleski reprezentativac Tedi Šeringem i Irac Robi Kin. S njima dvojicom Bunjevčević je nastupao tokom boravka u londonskom Totenhemu i imao je fantastični odnos, pa postoji velika šansa da oni doputuju u Beograd i na ovaj način odaju počast svom prijatelju.

Tedi Šeringem

Profimedia

Tedi Šeringem, Foto: Profimedia

Stižu Deki, Mijat, Vidić...

Među igračima koji će nastupati u „Zvezdinom timu“ učešće su već najavili Nenad Lalatović, Dejan Stanković, Mihajlo Pjanović i mnogi druge, a s klupe će ih predvoditi Slavoljub Muslin i Zoran Filipović. U drugom timu će, pored Šeringema i Kina biti Dejan Savićević, Nemanja Vidić, Predrag Mijatović, Mateja Kežman...

Za sada je potvrđeno da će učestvovati mnogi njegovi bivši saigrači, a prema rečima Mirka, Goranovog brata, koji je i organizator ovog meča, pomenuti dvojac „pevaca“ konačan odgovor će dati narednih dana.

- Zvanična konferencija povodom ovog susreta zakazana je za danas u 12 časova u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije, a meč koji se igra u utorak će biti i direktno prenošen na TV „Arena sport“ - počinje priču za „Alo!“ Mirko.

Robi Kin

Profimedia

Robi Kin, Foto: Profimedia

O tome koliko je Goran bio voljen u Engleskoj, gde je tokom karijere igrao za Totenhem, svedoči i činjenica da bi na ovom meču trebalo da se nađu i dve legende ovog kluba.

- Biće to duel ekipa sastavljenih od Zvezdine generacije iz perioda 1997-2001, u kojem je i Goran nastupao za crveno-bele, a drugi tim će činiti njegovi prijatelji i saigrači iz reprezentacije. Uz njih, trebalo bi da dođu i dvojica fudbalera s kojima je nastupao u Totenhemu, a to su Tedi Šeringem i Robi Kin. Stupio sam u kontakt s njima i očekujem pozitivan odgovor narednih dan-dva. Nadam se i verujem da će odgovor biti pozitivan.