Perica Ognjenović i Vojin Lazarević
MN Press
Vojin Lazarević

Alo/Marko Metlaš

Vojin Lazarević, Foto: Alo/Marko Metlaš

Vojin Lazarević (77), legendarni golgeter crveno-belih, očekuje ofanzivnu Crvenu zvezdu na gostovanju Totenhemu u trećem kolu Lige šampiona (utorak, 21).

PROČITAJTE JOŠ:

Strelac jedinog pogotka za beogradski klub u dvomeču sa „pevcima“ (0:2, 1:0) u osmini finala Kupa UEFA priželjkuje i da će se izabranici Vladana Milojevića revanširati Englezima zbog eliminacije njega i njegovih saigrača u sezoni 1972/73. U takvom pohodu Lazarević će s tribina „Totenhem stadiona“, koji se nalazi na istom mestu gde je nekada bio i „Vajt Hart Lejn“, bodriti klub u kojem je proveo gotovo tri decenije.

Vojin Lazarević

Alo/Marko Metlaš

Vojin Lazarević, Foto: Alo/Marko Metlaš

- Poštujem Vladana Milojevića. Dokazao je da je dobar trener. Pošto sam mu neko vreme bio i trener, znam i da je dobar čovek. Što se tiče formacije sa dva napadača, to zavisi od stručnog štaba. Ali, prema mom mišljenju, dva špica su najbolja moguća solucija. Drugi napadač otvara prostor saigraču u navali, dopunjuju se, jedan drugome stvaraju šanse - kaže Vojin Lazarević za „Alo!“.

Normalno je da igramo LŠ

Lazarević je zadovoljan činjenicom da se Crvena zvezda vraća na staze stare slave. - Crveno-beli idu u dobrom pravcu. Zadovoljan sam kako to izgleda. Za neke je igranje Zvezde u Evropi neočekivano, a za mene je to skroz normalno. Počeli su da postižu uspehe koji dolikuju timu s „Marakane“. Srećan sam, pa kako i ne bih, kada sam u klubu proveo 27 godina - naglašava Vojin Lazarević.

Prema njegovom mišljenju, najveći hendikep Crvene zvezde jeste slaba konkurencija u domaćem šampionatu koja otežava pripreme. Ali...

- Biću najsrećniji čovek na svetu ako ova generacija uspe da se revanšira Totenhemu zbog eliminacije 1972. Mislim da imaju šansu za tako nešto. Savetovao bih im da ne razmišljaju puno o njima, već samo o svojoj igri, da se pripreme ne samo fizički već i psihički. Dokazali su prošle godine da mogu protiv Engleza (dvomeč protiv Liverpula), a ove godine to su potvrdili još jednom velikom pobedom u Ligi šampiona (Olimpijakos). Nadam se i priželjkujem da će obradovati celu našu generaciju koja je eliminisana od „pevaca“ - dodaje jedan od najboljih napadača Zvezde svih vremena.

Perica Ognjenović i Vojin Lazarević

MN Press

Perica Ognjenović i Vojin Lazarević, Foto: MN Press

Crveno-beli su te 1972. poraženi u Londonu sa 2:0, pa im minimalna pobeda na „Marakani”, u kojoj je Lazarević postigao jedini gol, nije bila dovoljna za plasman u narednu rundu takmičenja.

Inter strepeo zbog Srbina, umalo prokockali 4:1! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ M.D. DATUM I VREME: 20.10.2019. 15:17 - 20.10.2019. 15:30 Osmo kolo Serije A Romelo Lukaku, Foto: AP Photo/Luca Bruno Fudbaleri Intera pobedili su Sasuolo u osmom kolu Serije A na gostovanju rezultatom 4:3 u okviru osmog kola Serije A!

- Sećam se kao da je juče bilo. Dobro smo se pripremali za njih, Miljan Miljanić je bio čovek koji je pratio ne samo Engleze, već i kompletan evropski fudbal. Hendikep za nas bio je to što se on razboleo pred put u London, pa smo se malo opustili. U revanšu u Beogradu imali smo svoje šanse, ja dve baš dobre, ali nam se nije dalo - zaključio je Vojin Lazarević.

BONUS VIDEO:

Izjava Aleksandra Mitrovića posle gola za pobedu Srbije protiv Paragvaja