Tores i Vidić
twitter
Nemanja Vidić

Profimedia

Nemanja Vidić, Foto: Profimedia

Legenda Mančester junajteda i reprezentacije Srbije Nemanja Vidić karijeru je završio 2016. godine, a u osam godina u Junajtedu postao je legenda kluba. 

Vidić je osvojio pet titula u Premijer lige, jednu Ligu šampiona i tri Liga kupa, a novinarima je otkrio koga mu je u karijeri bilo najteže čuvati.

"Ljudi kažu da sam imao težak dvoboj protiv Torresa, ali to je bila samo jedna utakmica. Drogba je bio teži protivnik. Torres je uvijek stvarao šansu za gol, ali Drogba je celu utakmicu stvarao probleme. Drogba je fizički bio najteži protivnik, no Suarez i Aguero su bili najkvalitetniji napadači protiv kojih sam igrao", rekao je Vidić.

PROČITAJTE JOŠ:

Jonuc Radu

twitter/emishor

Osim u Junajtedu, Vidić je igrao u Crvenoj zvezdi, Subotici, Spartaku i Interu iz Milana.

Zanimljivo je da je u velikom finalu Lige šampiona u Moskvi, Didijer Drogba zaradio direktni crveni karton, pošto je ošamario našeg igrača Srbije.

Sa 34 godine završio je karijeru zbog povreda.

"Povrede koje sam imao proteklih nekoliko godina su uzele danak. Želio bih se zahvaliti svojim igračima sa kojima sam igrao, kao i trenerima sa kojima sam sarađivao, a naravno i veliko hvala svim navijačima na njihovoj podršci svih ovih godina", rekao je Vidić na oproštaju.