Frančesko Toti
Tanjug Angelo Carconi
Frančesko Toti

Tanjug Angelo Carconi

Frančesko Toti, Foto: Tanjug Angelo Carconi

Legendarni kapiten Rome Frančesko Toti dao je veliki intervju za TV Skaj sports Italija u kom je govorio o brojnim temama, a sve je iznenadio izborom karijer u slučaju da nije postao fubaler. Nema dilemu čime bi se bavio, da nije bio fudbaler.

- Bilo koji sport, pošto ih volim sve. Sada sam dobar u veslanju, a pre toga sam bio u tenisu. A, da nisam u sportu, radio bih na benzinskoj pumpi, jer volim miris benzina. I danas kada odem na pumpu zadržim se koji minut duže nego što mi je potrebno.

Podsetio se Toti i osvajanja Mondijala 2006. godine sa Italijom.

- Te godine, 19. februara sam doživeo prelom noge, pukla je fibula i usput su oštećeni ligamenti. Išao sam na operaciju kod doktora Marijanija, koji je bio optimista i rekao mi da je uradio sve što je do njega i da bih mogao da se oporavim do Svetskog prvenstva. Narednog dana dočekalo me je iznenađenje, poruka od Lipija. Sve se odjednom okrenulo naglavačke. To mi je dalo neverovatnu snagu da izađem iz mračnog tunela. Na sreću, želja da zaigram na Mundijalu bila je jača od svega, jer sam znao da mi je to poslednji. Mister i saigrači su mi dali dodatnu volju da se oporavim, spremim i zaigram na šampionatu, koji smo onda i osvojili. Odluku o povlačenju posle Mundijala sam doneo još pre te povrede. Svake sezone sam igrao 40-50 utakmica i imao sam problem s leđima. Morao sam nečeg da se odreknem, a to nije mogla da bude Roma. Ona mi je sve. Zato sam morao da odem iz reprezentacije, ali na sreću, otišao sam kao prvak sveta - rekao je Toti koji je dres državnog tima nosio 58 puta.