Partizan
FK Partizan: M. Todorović
Partizan

FK Partizan: M. Todorović

Partizan, Foto: FK Partizan: M. Todorović

Nekadašnji fudbaler i trener Partizana Ivan Golac izjavio je da su crno-beli pali na najniže grane i da se klub nikada u bogatoj i slavnoj istoriji nije ovako srozao i da bi Evropska kuća fudbala (UEFA) morala to da sankcioniše izbacivanjem iz takmičenja pod svojim okriljem.

"Od jednog ozbiljnog, nekada moćnog kluba, od kog je Evropa strahovala, oni su napravili Mikija Mausa. A UEFA pravi dodatni cirkus i tragikomediju. Gledao sam meč između Partizana i Trakaja u Beogradu. Bio sam u šoku. Pitate me kakav je tim ima Partizan... Pa mi tim i nemamo. A ta utakmica je bila jedno obično mučenje. UEFA takve klubove mora da eliminiše i da se zna ko igra Evropu. U kvalifikacije puštati samo šampiona iz svake zemlje, jer ovo gubi svako dostojanstvo", izjavio je vidno nezadovljan Golac koji je kao trener krajem osamdesetih vodio Partizan u čuvenim utakmicama protiv Seltika koji su crno-beli antologijski rešili u svoju korist golom Slađana Šćepovića u revanšu.

Golac, koji je ime stekao igrajući u Engleskoj izjavio je da realnost vicešampiona Srbije da se bori za donji deo tabele.

"Mirković je svestan toga. Sve je prepuno nelogičnosti. O Đukićevoj smeni pričalo se na kraju prošle sezone, pa od toga nije bilo ništa. Sada je doveden novi trener u najgorem mogućem trenutku. Svaki put se kreće iznova, nekonstantnost dominira i ja tu ne vidim izlaz. A forma Partizana je trenutno kao da se bore za donji deo tabele, a ne za gornji", rekao je Golac.

Golac je ponovio pruču da Partizan vode nesposobni ljudi koji tumaraju skrivajući se od javnosti i radeći isključivo za lični interes, a da jedini spas vidi u forsiranju dece iz omladinskog pogona koja vole klub.

Golac je igrao u Partizan od 1968. do 1978, a bio je trener crno-belih u spomenutoj sezoni 1989-1990.