Nenad Lalatović
Tanjug/Dimitrije Nikolić
Nenad Lalatović

Tanjug/Dimitrije Nikolić

Nenad Lalatović, Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

"Moja želja je da dođemo do finala Kupa, a da bismo to uspeli moramo prvo da pobedimo u Dobanovcima. Budućnost je ekipa koju jako cenim, ima kvalitet, remizirala je protiv Javora, koji teži da se vrati u Superligu. Čim nemate poraz kod kuće zaslužujete poštovanje", rekao je Lalatović na konferenciji za medije u Nišu.

Lalatović nije želeo da prihvati ulogu favorita rečima da nema unapred dobijenih utakmica.

"Sigurno je da u Kupu nema lakih protivnika. Radi se o specifičnom takmičenju u kome jedna utakmica odlučuje i nema favorita. Mnogo zavisi od toga kakav dan imate, treba imati i dozu sreće. Igrači iz druge lige igraju iznad svog maksimuma kako bi pobedili favorite. Radnički je prošle sezone ispao od, u to vreme, trećeligaša Zlatibora. Možda smo tada upisali pobedu unapred. Ja to mojim igračima neću da dozvolim".

Kako je naglasio, Budućnost mora naozbiljnije da se shvati na lošem terenu i manjih dimenzija, ukoliko njegov tim namerava da se plasira u četvrtfinale.

Zbog povreda Lalatović neće moći da računa na Radovana Pankova i Aleksandra Todorovskog. Utakmica između Budućnosti i Radničkog igra se sutra od 14 sati u Dobanovcima.