Nenad Lalatović
Marko Metlaš
Nenad Lalatović

Marko Metlaš

Nenad Lalatović, Foto: Marko Metlaš

Ima li šanse da on sedne na klupu Srbije?

- Zvaničnih ponuda nisam imao, nisam nešto puno ni čitao o tome, ali se, eto, pominje u tim nekim fudbalskim krugovima. Ja mislim da, kada se traži selektor, za nešto bi trebalo da se pitaju i reprezentativci. I oni bi trebalo da kažu svoje mišljenje, koga bi voleli da vide na poziciji selektora. Biti dobar selektor znači napraviti dobru atmosferu. Svaki selektor ne može više ili manje da zna. Onaj ko zna da napravi dobru atmosferu, onaj ko od igrača zna da izvuče maksimum, da natera igrača da je državni grb za njega svetinja, i kada izađe na teren da se bori za taj grb... e, to je važno. Da se saoseća sa reprezentacijom, našim narodom, navijačima Srbije - počeo je Lalatović razgovor za Telegraf.

Nastavio je u istom ritmu.

- E, kada to selektor uspe da objedini i da njima u glavu postavi da moraju da se bore za reprezentaciju kao što su se borili nekada u srpskom fudbalu pre nekog što su otišli u Mančester, Liverpul, Ajaks i velike klubove... onda je veliki posao napravljen. Da znaju da su otišli iz Srbije i kada se bore za te klubove. A kada dođu da znaju da je ta Srbija svetinja i da ti je ona sve to omogućila.

On smatra da mora da se gine za reprezentaciju.

- Taj bolji život koji danas imaš nije ti omogućio ni London ni Engleska, Holandija, Italija, Belgija - već Srbija! I kada dođeš da igraš za tu Srbiju, moraš da se saosećaš sa njom i da se boriš kao za svoje dete i ženu. Da ih nikom ne daš. Tako moraš da se boriš za državni grb naše Srbije. Koji seletor to uspe da vrati i naravno da ima dobru filozofiju i viziju, on će odvesti "orlove "na Svetsko prvenstvo - zaključio je Lalatović.

Bonus video: