Nenad Lalatović
Marko Metlaš
Nenad Lalatović

Marko Metlaš

Nenad Lalatović, Foto: Marko Metlaš

Nema sa njim šale - Nenad Lalatović je ponovo došao u centar pažnje srpske javnosti zbog izjava koje je dao posle pobede njegove Vojvodine nad gradskim rivalom Proleterom (2:0) u osmini finala Kupa Srbije. Lalatović je javno rekao da se njegovim igračima duguje novac i dodao da momci zaslužuju da im se isplate dugovanja iz prethodnog perioda.

Da li će Lalatović uskoro postati selektor Srbije?

 

– Igrači su nervozni na svakom treningu i stvarno mi je više teško da ih motivišem i izvlačim maksimum iz njih. Nisu nagrađeni za ono što su osvojili, a osvojili su trofej Kupa. Duguju im se premije, rate, a sad će i druga plata. Znam da svugde ima problema, ali ti problemi nikoga ne treba da zanimaju. Treba da se ugledamo na Mađarsku, koja je otišla na Evropsko prvenstvo zato što se u njihovom prvenstvu zna da u svakom klubu moraju biti redovna primanja.

Lalatović smatra da igrači i treneri u Srbiji moraju biti zaštićeni.

– Tu ne mislim samo na Vojvodinu, već na sve klubove, jer neki red mora da se zna. Sad kad nam se država stabilizovala i postala moćna, mora da nam bude moćan i fudbal. Država jednom mora da stane iza svih klubova i kaže im da igračima moraju redovno da daju plate, premije, rate… Sve pohvale za moju upravu kluba, na koju nemam zamerki, ali ja sam svakodnevno sa mojim igračima, pri čemu od početka korone nemamo sportskog direktora i imamo v.d. predsednika. Igrači su nezadovoljni i vidim i po njima da im je sve manje-više ravno kad pobede – zaključuje Lalatović.

PROČITAJTE JOŠ: