Sergej Milinković Savić
AP/Matteo Bazzi
Napoli

EPA/Ciro Fusco

Napoli, Foto: EPA/Ciro Fusco

Fudbaleri Napolija ostvarili su pobedu na svom terenu pošto su savladali Romu sa 4:1 dok su fudbaleri Atalante ostvarili su novu pobedu u italijanskoj Seriji A pošto su u Parmi savladali domaćina rezultatom 3:1.

PROČITAJTE JOŠ:

Napoli je apsolutno zasluženo slavio, poveli su na Olimpiku već u drugom minutu golom Poljaka, Milika.

Prvo poluvreme je završeno nerešenim rezultatom pošto je Dijego Peroti izjednačio sa penala u poslednjim trenucima prvog poluvremena.

Ekipa Karla Anćelotija je u drugom poluvremenu izvela pravi "blickrig", u roku od pet minuta postigli su dva gola i tako stekli sigurnu prednost pred završnicu meča!

Drugi gol za Napoli je postigao Drisa Mertensa u 50. minutu, a zatim je golom Simonea Verdija, pet minuta kasnije overila trijumf na San Paolu.

Konačnih 4:1 postavio je rezervista Amin Junes u 81. minutu. Srpski reprezentativci Aleksandar Kolarov i Nikola Maksimović odigrali su čitav meč i zaradili žuti karton.

PREPORUČUJEMO VAM I:

Fudbaleri Atalante ostvarili su novu pobedu u italijanskoj Seriji A pošto su u Parmi savladali domaćina rezultatom 3:1.

Domaćin je na odličan način otvorio meč na Enio Tardiniju i poveo već u osmom minutu kada je Žervinjo iskoristio veliku grešku odbrane i savladao Golinija.

Mario Pašalić je doneo izjednačenje Atalanti u 24. minutu i tim rezultatom se okončalo prvo poluvreme. 

Trenutak odluke desio se 75. minutu, Duvan Zapata iskoristio asistenciju Kastanja i zakucao loptu iznad Sepija za velika tri boda ekipi Đanpjera Gasperinija.

U 93. minutu je potvrdio pobedu Atalante! Ekipa iz Bergama peta je na tabeli Serije A sa 48 bodova, dok je Parma 13. sa 33.

Fiorentina i Torino su u Firenci odigrali nerešeno 1:1. Golom Đovanija Simeonea, povela je Viola u sedmom minutu, da bi bod svojoj ekipi doneo Danijele Bazeli u 34. minutu igre.

Srpski reprezentativci Nikola Milenković i Saša Lukić su odigrali ceo meč za svoje ekipe, dok je u dresu Fiorentine u igru ušao i bivši fudbaler Partizana Dušan Vlahović.

Sergej Milinković Savić

AP/Matteo Bazzi

Sergej Milinković Savić, Foto: AP/Matteo Bazzi

A veliku pobedu ostvario je Lacio u "gradu mode". Ekipa Simonea Inzagija savladala je Inter, i to pogotkom Sergeja Milinkovića Savića. On je na centaršut Luisa Alberta nadvisio Brozovića i udarcem glavom savladao Samira Handanovića. Ovom pobedom Lacio dolazi na tri boda od četvrtoplasiranog Milana. Podsetimo, Rimljani imaju i zaostalu utakmicu sa Udinezeom, a ukoliko bi tu slavili razlika između njih i "rosonera" bi nestala.

SERIJA A - 29. KOLO:

Nedelja

Parma - Atalanta 1:3 (1:1)
/Žervinjo 8 – Pašalić 24, Zapata 75, 90+4/

Roma - Napoli 1:4 (0:0)
/Peroti 45+4 penal - Milik 2, Mertens 50, Verdi 55/

Fiorentina – Torino 1:1 (1:0)
/Simeone 7 – Bazeli 34/

Frozinone – SPAL 0:1 (0:1)
/Vikari 13/

Bolonja - Sasuolo 2:1 (0:0)

/Pulgar 68, Destro 90+6 - Boga 92/
Inter - Lacio 0:1 (0:1)

/Milinković Savić 13/

Subota

Udineze - Đenova 2:0 (1:0)
/Okaka 4, Mandragora 62/

Juventus - Empoli 1:0 (0:0)
/Kin 72/

Sampdorija - Milan 1:0 (1:0)
/Defrel 1/

Petak

Kjevo - Kaljari 0:3 (0:3)
/Pizakane 16, Žoao Pedro 33, Jonica 43/

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо