Niko Kovač
EPA Lukas Barthtuttas
Niko Kovač

EPA Lukas Barthtuttas

Foto: EPA Lukas Barthtuttas

"Analizirali smo Crvenu zvezdu, nisam je pratio samo ove nego i prošle prošle godine u Salcburgu. Mnogi su otišli, ali neki su tu. Kod kuće su drugačiji, imaju od publike vetar u leđa. Sutra mi igrao kod kuće, želimo da ih stisnemo i nametnemo našu igru kao u Lajpcigu. Imaju dobre igrače, Marinu pripada glavna uloga, ali se dobro brane i disiplinovani su. Zatvoriće rupe, stoje usko, što pre moramo da damo gol. Ako ne, da budemo strpljivi, da čekamo šansu", izjavio je Kovač.

Pročitajte još:

Kovač svojim izabranicima nije morao da objašnjava veličinu rivala imajući u vidu da je Crvena zvezda na putu do evropskog trona pre 28 godina eliminisala i njegov sadašnji klub.

"Svi znamo da je Zvezda veliki klub na prostorima bivše Jugoslavije, sa velikom tradicijom i mnogo titula. Znamo šta je uspela sa tom velikom generacijom iz 1991. godine. Sećam se malo te utakmice i te generacije, ali neću o imenima sad da pričam. Navijači Zvezde će doći u velikom broju, znamo to, ali radujem se takvoj utakmici i toj atmosferi", dodao je strateg Bajerna.

Poznat tačan termin "večitog derbija"

AUTOR: B92/S.M. DATUM I VREME: 17.09.2019. 12:54 Oslobodite raspored. Večiti derbi, Foto: ALO!/Marko Metlaš Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde sastaće se u nedelju u devetom kolu Superlige Srbije. Prvi "večiti" derbi ove sezone igraće se 22. septembra od 18 časova na stadionu Partizana u Humskoj ulici.

Hrvatski trener je potom napravio kratku analizu rivala.

"Pokazali smo našim igračima protiv koga igraju, videli su da su to iskusni igrači od 30, 32, 28 godina. Ima mnogo isksutva u toj ekipi, ali i mi smo isto iskusni. U svakoj utakmici morate da se držite. Da li je neko iz treće lige ili Lige šampiona, motivacija i agresija moraju da postoje. Hoćemo da igramo fudbal i da iskoristimo kvalitet koji imamo. Da iz minuta u minut bude sve je bolje. Svi zajedno radimo, momci se dobro razumeju", rekao je Kovač.

Bonus video: Memorijalni teniski turnir "Miroslav Ratković" na terenima TK Gazela