Milorad Kosanović
Alo/Marko Metlaš
Milorad Kosanović

Alo/Marko Metlaš

Milorad Kosanović, Foto: Alo/Marko Metlaš

Milorad Kosanović je dao svoje viđenje "večitog derbija", a to je ujedno bila prilika da pecne oba kluba: 

"Zvezda je u prednosti samo zbog domaćeg terena. Partizan decenijama ima kompleks od Marakane. S druge strane, crno-beli imaju igru, ostali su u skoro istom sastavu kao jesenas. Zna se ko šta radi, uigrani su, jaki u kontrama. Ako im ostaviš prostor, opasni su Suma, Sadik, Zdjelar… Ova Zvezda igra slabo, kao što je igrala i u prvom delu sezone. Ono što sam video u prva tri kola nije me oduševilo. Nedefinisana je igra, ne vidim ideju – rekao je Kosanović!

Nije zadovoljan igrom Crvene zvezde:

"Malo je vremena da bih mogao da komentarišem Stankovića. Tek je počeo, treba da mu damo vremena. Ali, ponavljam, ono što sam dosad video je veoma slabo. Jeste on ubacio ovu dvojicu mladih, ali nema igre, vizije. U Partizanu je to bolje urađeno sa Filipom Stevanovićem. On je nadograđen na sistem koji je Milošević postavio, dok mi u Zvezdi sve to izgleda veštački".

Ni crno-beli ne igraju po njegovom ukusu:

"Ne igra Partizan dobro. On ima nalete, ume da odigra odlično, ali dosta oscilira. Nezgodan je kad krene u napad, ako protivnička ekipa nije postavljena, onda brzi igrači crno-belih Suma, Asano i Sadik mogu da naprave razliku. Problem za rivale nastaje kad im ostaviš dosta prostora. Na postavljenu odbranu, crno-beli nemaju rešenja".

Smatra da crno-beli mogu da izgube više:

"Sigurno Partizan. Ukoliko izgubi, prvenstvo je definitivno gotovo. Sa 14 bodova razlike, crno-beli nemaju šta da traže. I ovako je teško, ali ako izgubi biće nemoguće da stigne Zvezdu".

Njegova prognoza za 162. večiti derbi?

Komentari (1)

Стари лисац

29.02.2020 23:21

Потписујем... Све је Косан тачно рекао.