Klaudio Lotito
AP/DomenicoStinellis
Klaudio Lotito

AP/DomenicoStinellis

Klaudio Lotito, Foto: AP/DomenicoStinellis

Italijanska policija je sinoć upala u kamp Formello i laboratoriju "Futura Diagnostica" u kojoj su igrači testirani jer se sumnja da rezultati pojedinih testova nisu ispravni i da se krši protokol protiv širenja Covida-19. Čak se navodi da bi Lacio mogao uz finansijsku kaznu da dobije i onu daleko težu - izbacivanje u Seriju B.

Ćiro Imobile, Lukas Leiva i Tomas Strakoša bili su pozitivni na Covid-19 u dve utakmice Lige šampiona, koje je napravila UEFA, ali imali su negativne testove u Italiji protiv Juventusa i Torina. Lacijev medicinski tim kaže da postoji razlika u pristupima ispitivanjima, a Lotito je ovako objasnio probleme.

"To je čarobni trik, zar ne, šta je stvarno pozitivno? Pozitivno znači zarazno, zar ne? Postoje bakterije u vaginama svih žena na svetu, ali znači li to da su zarazne?", izjavio je Lotito.

"Ako je Imobile negativan poput njegove porodice, zašto u nedelju ne bi igrao protiv Juventusa?", pita se Lotito.

Policijska racija pokušava da razotkrije sve sumnje, a ako se ispostavi da rimski klub obmanjuje javnost i rizikuje živote drugih, njegov tim bi mogao da napusti najjači rang italijanskog fudbala.

PROČITAJTE JOŠ: