Sampdorija - Spal
EPA Serena Campanini
Masimo Ferero, predsednik Sampdorije

Tanjug/AP

Masimo Ferero, predsednik Sampdorije, Foto: Tanjug/AP

Lopta je u Italiji stala pre dve nedelje, Serija A je prekinuta zbog pandemije koronavirusa. Italijani su se u tom trenutku nadali da će biti prilike za nastavak već u maju, međutim ispostavilo se da je to bio početak surove borbe sa opakim virusom u kojoj je do danas preminulo preko 7.000 ljudi.

Neposredno pre nego što će sve, pa i fudbal, stati - Juventus je pobedio Inter 2:0 i popeo se na prvo mesto sa bodom prednosti u odnosu na Lacio.

Na pitanje da li bi, i kada, prvenstvno moglo biti nastavljeno, predsednik Sampdorije Masimo Ferero odgovorio je da ne vidi način kako bi se sezona mogla privesti kraju i da je ovde kraj.

- Borba za Skudeto? Znam da bi me Klaudio Lotito ubio zbog ovoga, ali to je život, za mene je ovo kraj, sezona je gotova, prema trenutnom stanju na tabeli - rekao je Ferero i tako sigurno razljutio sve navijače Lacija, ali i još nekih klubova.

Ferero je pojasnio svoju izjavu.

- Ovako bi trebalo: Hipotetički, možemo da odvojimo mesec dana za pripreme, od 4. aprila do 4. maja, odigramo 12 utakmica, uđemo u avgust i šta onda? Šta će se desiti sa narednom sezonom? Hajde da pričamo o sledećoj sezoni, ne ovoj - zaključio je prvi čovek kluba iz Đenove.

Njegov stav je da svih 20 ekipa iz Serije A treba i dogodine da nastupa u najvišem rangu, u koji bi plasman izborile i dve prvoplasirane ekipe iz Serije B. To su u ovom trenutku Benevento i Krotone.