Antonio Konte
AP Rui Vieira
Antonio Konte

AP Rui Vieira

Antonio Konte, Foto: AP Rui Vieira

Antonio Konte je praktično već bivši trener Intera, pitaje je dana kad će to biti ozvaničeno. Čelnici Neroazura suu već našli zamenu za nekadašnjeg menadžera Čelzija i trenera Juventusa. U pitanju je Masimilijano Alegri, bivši trener Juventusa.

Italijanski mediji prenose da je odlazak temperamentnog Kontea samo pitanje dana, a dodaju i da je uprava kluba odlučila da dovede Alegrija, koji je već neko vreme bez posla.

Ko će biti novi prvak Italije?

 

Konte je posle poraza u finalu Lige Evrope od Sevilje i sam najavio mogućnost odlaska, a u poslednje vreme je često kritikovao rad uprave rekakvši kako ni on ni igraači nisu dobili neophodnu podršku i zaštitu kluba.

Rekao je i da je otvorena opcija za njegov odlazak. Problem za upravu nero-azura biće samo to na koji način će Konte otići, jer ima još dve godine ugovora i platu od 12 miliona evra po sezoni. Kad je u ptanju Alegri, veruje se da je pao dogovor da potpiše ugovor na dve godine uz godišnju platu od osam miliona evra plus bonuse za ostvarene rezultate. Reč je o stručnjaku koji se dokazao u Seriji A jer je osvajao titule i sa Milanom i sa Juventusom.

PROČITAJTE JOŠ: