Navijači Srbije
Profimedia
Navijači Srbije

Profimedia

Navijači Srbije vole da udaraju po pivu, Foto: Profimedia

Srbija, tačnije njeni navijači, u nečemu su bili „bolji“ od kolega iz Hrvatske. Popili su više piva tokom Mondijala u Rusiji!

Ovaj podatak zasnovan je na informaciji koju je, svodeći račune posle Svetskog prvenstva, iznela administracija iz Kalinjingrada, gde je odigrano nekoliko utakmica na šampionatu.

Na prvoj utakmici koja je 16. juna odigrana na stadionu u Kalinjingradu, a u kojoj su se sastali Hrvatska i Nigerija (2:0), prodato je 46.000 čaša piva. Već na drugoj, prodaja je značajno porasla, pa su navijači koji su gledali utakmicu Srbija-Švajcarska 22. juna (1:2) popili čak 63.000 čaša najpopularnijeg „muškog pića“. Za ove brojke su u najvećoj meri zaslužni baš simpatizeri Hrvatske, odnosno Srbije, koji su na pomenutim mečevima bili u većini u odnosu na navijače Nigerije i Švajcarske.

Navijači Hrvatske

Profimedia

Navijači Hrvatske, Foto: Profimedia

I nećete verovati - u diskusiju o ispijanju piva i zarade koja je ostvarena uključio se predsednik Rusije Vladimir Putin. On je pažljivo saslušao svoje savetnike, koji predlažu da se na stadionima u Rusiji i posle Mondijala nastavi s prodajom piva, s obzirom na to da je na tamošnjim borilištima samo zbog Mondijala privremeno bila ukinuta prohibicija.

Zaključak je da prodaja piva na stadionima tokom Svetskog prvenstva nije prouzrokovala incidente, pa se sad ozbiljno razmišlja da se ta zabrana ukine na sportskim borilištima.