Humanost bez pompe

M. Mačužić | sport 2020-04-28 19:05:04 2020-04-28 19:05:04

Fudbaler Dinama na pozajmici u Interu poklonio opremu zdravstvenoj stanici u svom rodnom Baljevcu

Alo!/Marko Metlaš

Humanost ne zna za granice. Kao ni patriotizam. Komnen Andrić, fudbaler Dinama iz Zagreba koji igra na pozajmici u Interu iz Zaprešića, dao je veliku donaciju ambulanti u svom rodnom Baljevcu na Ibru. Iako nije bio raspoložen da govori o svom humanom činu, medicinski radnici, kojima je pomoć došla u pravom trenutku, osetili su potrebu da mu se javno zahvale.

- Kole je bio dobro dete i izrastao je u dobrog čoveka. Ovaj njegov gest nas je iznenadio, ali još više smirenost i tišina u kojoj je to izveo. On je pozvao, rekao da bi dao donaciju, pitao šta nam je potrebno, kontaktirao sa dobavljačima i roba je stigla. Bez slikanja, objava i bez pompe, pomogao je i to je to - ispričao nam je Srđan Kašić, jedan od tehničara zaposlenih u ambulanti.

Među medicinarima koji su primili donaciju bili su i oni čijih se belih mantila pribojavao tokom sistematskih pregleda i dečjih bolesti, a koji u njemu i dalje vide nemirnog dečaka koji voli svuda da zaviri.

- Od onakvog vrtirepa, čini mi se odjednom, pretvorio se u ozbiljnog, uspešnog mladog čoveka, koji je još i human. Svaka čast našem Koletu - rekla je za “Alo!” jedna medicinska sestra.

O svom dobrom delu nije hteo mnogo da govori. Kako je objasnio, osetio je želju i potrebu da uradi nešto lepo i korisno za celo mesto, a mala ambulanta bila je prvi i pravi izbor.

 

Expand player
Pogledajte više