Zvezdan Terzić
Alo!/Vladimir Marković
Zvezdan Terzić

Alo!/Marko Metlaš

Zvezdan Terzić, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda danas se obratio javnosti i odgovorio na goruća pitanja koja interesuju sve navijače, kao i sportsku javnost Srbije. Pričao je o dolascima i odlascima, novom kapitenu, kao i dugu koji crveno-beli imaju.

"Pet godina sam u Crvenoj zvezdi. Nije bilo lako. Velika su očekivanja, često ta očekivanja nisu realna. Narod smatra da je ulazak u Ligu šampiona normalna stvar. Mi ćemo pokušati da uradimo to i ove sezone. Ipak svi u Evropi ulažu ogroman novac i žele u LŠ kao i mi. U kvalifikacijama kreće 60 klubova , a ulazi samo 4. Ne zaboravite to. Zadovoljni smo žrebom, ali nećemo potceniti ni Suduvu, ni Helsinki, pristupićemo im na ozbiljan način", oprezan je Terzić pred Zvezdine duele u Evropi.

 

FK Partizan

Alo/Marko Metlaš

Kada su u pitanju transferi kluba, tu je Terzić bio nešto detaljniji od očekivanog.

"Dovešćemo 4 pojačanja. Radi se o špicu, napadaču, levom beku i zadnjem veznom. Necemo o imenima, kao što nikada ne radimo. Golman Vasiljević? Ne mogu ni o tome da pričam. Ako neko ode, svakako ćemo pokriti te pozicije. Ebesilio je blizu odlaska, takođe, Vujadin Savić i Žule Stojković. Uradili su veliki posao za klub, dali smo im odrešene ruke, verujem da ce naći brzo nove klubove. Meleg takođe odlazi na pozajmicu. Jevtović ne može da ide, ali to su već pitanja za trenera. Imamo ponude za Pavkova, Boaćija", otkrio je generalni sekretar Zvezde, zatim se osvrnuvši na najbitniju ulogu u timu - kapitena.

Zvezdan Terzić

Alo!/Vladimir Marković

Zvezdan Terzić, Foto: Alo!/Vladimir Marković

"Novi kapiten će biti Marko Marin i on ce nositi traku od danas."

Terzić je stigao i da odgovori u kakvom je odnosu klub sa "večitim rivalom", a prema rečima funkcionera Zvezde odnosi su dobri i crno-beli imaju punu podršku od kluba iz Ljutice Bogdana. Kada se povela priča o finansijama, Zvezdan Terzić je bio prilično konkretan.

PROČITAJTE JOŠ:

"Zvezda mesečno košta 2 miliona evra. Dug je oko 14-15 miliona, to narod mora da razume. Klub smo doveli dotle da možemo da kažemo da funkcionišemo sami, da ne budemo na teretu države i poreskih obveznika", rekao je generalni sekretar Crvene zvezde.