Mijat Gaćinović
EPA/Ronald Wittek
Mijat Gaćinović

EPA/Ronald Wittek

Mijat Gaćinović, Foto: EPA/Ronald Wittek

Šta će Zvezda uraditi u Ligi Evrope?

 

Klub je osnovan 1. jula 1899, ali fudbalska sekcija sportskog društva postoji tek od 1921. Prvobitno je, 1899. godine, osnovano sportsko društvo Hofenhajm i to prvo gimnastički klub koji se ujedinio sa fudbalskim 1921. uprkos tome u Hofenhajmu se pozivaju na 1899. i ona se vodi kao godina osnivanja, iako se fudbal zaigrao mnogo kasnije. U sklopu sportskog društva postoji i atletski klub.

Mora se razjasniti i dilema oko broja stanovnika mesta. Hofenhajm je seoce locirano u pokrajini Baden-Virtemberg, na tri kilometra od grada Zinshajm, i ima 3.272 stanovnika.Jasno je da je to seoce usko povezano sa Zinshajmom zbog male udaljenosti. Zinshajm ima 35.584 stanovnika i zapravo se Hofenhajm može posmatrati kao deo tog mesta, a i stadion se nalazi u njemu. Zinshajm se inače nalazi u oblasti Rajn-Nekar (u okviru Baden-Virtemberga), na 28 kilometara od Hajdelberga i 22 kilometra od Hajlbrona.

Zvezda kluba u koji je nedavno stigao i reprezentativac Srbije Mijat Gaćinović je bez sumnje Andrej Kramarić, reprezentativac Hrvatske, ali bi on lako mogao da napusti Hofenhajm do kraja prelaznog roka. Gaćinović je samo jedan od čak 23 internacionalaca koji igra za člana Bundeslige. Uz Kramarića, ako ostane, Zvezda će strepeti i od Munasa Dabura, standardnog reprezentativca Izraela. 

Posle dva odigrana kola Bundeslige Hofenhajm je prvi na tabeli sa dve pobede i gol razlikom 7:3. Pet od tih sedam golova postigao je Kramarić, dok su po jednom strelci bili Ermin Bičakčić i Munas Dabur.

PROČITAJTE JOŠ: