derbi, večiti derbi, Lazar Marković, Milan Rodić
Alo/Marko Metlaš
derbi, večiti derbi, Lazar Marković, Milan Rodić

Alo/Marko Metlaš

derbi, večiti derbi, Lazar Marković, Milan Rodić, Foto: Alo/Marko Metlaš

Crvena zvezda nije uspela da pobedi Partizan u 162. Večitom derbiju, ali je zdržala prednost od 11 bodova, na 13 kola pre kraja, i deluje da samo čudo može da je odvodi od titule, čak i ako crno-beli slave u sledećem, 163. derbiju, koji će se igrati na "Marakani" u aprilu. 

U sledećem kolu Partizan će dočekati niški Radnički, a Zvezda će u Šabac, na duel sa poslednjeplasiranom Mačvom, pa je jasno ko će imati lakši posao. Zatim Zvezda dočekuje posrnuli Napredak, a Partizan gostuje Voždovcu, od kog je jesenas izgubio, a u 27. kolu crno-beli u Humskoj igraju protiv Mladosti, dok će Zvezda na Banjicu na megdan Radu.

Zatim Partizan ima još jedno teško gostovanje, duel sa Spartakom u Subotici, Zvezda dočekuje Radnik, a u 29. kolu šampion ima najteže gostovanje do kraja regularnog toka, putuje u Sentu na meč sa TSC-om, dok Partizan dočekuje ovog proleća loš Čukarički.

Na kraju regularnog dela sezone, pred plej-of, Partizan gostuje u Novom Sadu protiv trećeplasirane Vojvodine, a Zvezda će dočekati ekipu Proletera. Jasno je da Zvezda ima mnogo lakši raspored do plej-ofa, pa je možda čak i realnije da šampion u doigravanje uđe sa još većom bodovno prednođću nego što je ima sad. 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо