Jirgen Klop
Tanjug Rui Vieira
Jirgen Klop

Tanjug Rui Vieira

Jirgen Klop, Foto: Tanjug Rui Vieira

Menadžer Liverpula Jirgen Klop kaže da je meč sa Noričom bio težak iz više razloga, ali da ne može a da ne čestita igračima na svemu što rade ove sezone.

Crveni su slavili u 26. kolu Premijer lige rezultatom 1:0, a meč protiv poslednjeg tima na tabeli bio je teži od očekivanog.

"Iz više razloga je ovde bilo teško. Vetar, organizovan protivnik, naš način igre u prvom poluvremenu... Distanca između linija je bila velika, slali smo duge lopte više nego što treba, a to nismo želeli", rekao je Klop.

Duel na Kerou roudu rešio je Sadio Mane pogotkom u 78. minutu.

"Ušao je sa klupe, bio je svež, i pomogao nam je da pobedimo. Moram da vidim ponovo taj gol, ali deluje da je bio sjajan".

Jirgen Klop

AP Rui Vieira

Jirgen Klop, Foto: AP Rui Vieira

Klub sa Enfilda krupnim koracima gazi ka tituli. Trenutno ima čak 25 bodova više od drugoplasiranog Mančester Sitija.

"Razlika je suluda, zaista, i teško mi je da razumem kako je toliko. Možda nisam dovoljno pametan, ili možda samo nikad nisam bio u ovakvoj situaciji. Neverovatno je i teško je što je tako... Odem nekad u svlačionicu i svašta bih rekao igračima, ali onda pomislim 'oh, trebalo bi da im čestitam na svemu'. U svakom slučaju, bila su ovo važna tri boda za nas".

Pored velikog zaostatka za Liverpulom, Siti su pogodili i problemi druge vrste. Zbog finansijskog fer-pleja suspendovan je iz evropskih takmčenja na dve sezone.

"Bio sam šokiran, u potpunosti. Sve što bih rekao želim da ima veze sa fudbalom, a ono što su oni uradili za fudbal je sjajno. U ostale stvari se ne bih mešao", istakao je Klop i dodao:

"Žao mi je Pepa i igrača, ali tako je kako je. Mogu da se žale, pa da vide šta će biti. Očigledno da je ozbiljna situacija, ali to ne menja činjenicu da oni igraju sjajno i da će uvek tako biti".

Liverpul u utorak od 21 sat čeka meč osmine finala Lige šampiona protiv Atletika u Madridu.