Kipti od besa - on je klovn, glumac, tužibaba...

Alo/S.S. | sport 2020-10-16 10:18:38 2020-10-16 10:18:38

Udario Rišarlisona rukom u lice, ali se i izvinio.

AP/Paolo Aguilar

Brazil je u gostima pobedio Peru 4:2 u južnoameričkim kvalifikacijama, Nejmar je postigao tri gola (dva sa bele tačke) i na listi strelaca reprezentacije Brazila pretekao Ronalda (1. Pele 77 golova (92 utakmice), 2. Nejmar 64 (103), 3. Ronaldo 62 (98), 4. Romario 55 (70)).

Nejmarovom igrom su oduševljeni svi u zemlji sambe, ali njegovim ponašanjem svakako nije rival sa meča u Limi, štoper Perua Karlos Zambrano, koji je u 89. minutu isključen zbog udaranja laktom.

Igrač argentinske Boke sledeće je reči koristio da opiše zvezdu PSŽ-a.

- Veliki igrač, jedan od najboljih na svetu, dokazao je to i na ovoj utakmici. Međutim, potvrdio je da je i pravi klovn. Svaki kontakt sa rivalom koristi kako bi se teatralno bacao i previjao, u kaznenom prostoru to radi svaki put kako bi simuliranjem iznudio penal. U našem kaznenom to je uradio četiri, pet puta, glumom je pokušao da prevari sudiju i iznudi penal. Dva puta mu je i uspelo. Nijedan od tih penala nije postojao.

Zambrano je pojasnio i crveni karton:

- Sudija mi je pokazao žuti karton, ali onda je Nejmar dotrčao do njega tužakajući me i tražeći da me isključi. Priznajem da sam udario Rišarlisona rukom u lice, ali to sam uradio nenamerno, odmah sam mu se izvinio. 

PROČITAJTE JOŠ:

Expand player
Pogledajte više