Crvena zvezda trening Kipar
FK Crvena zvezda
Jug Stanojev

FK Crvena zvezda

Jug Stanojev, Foto: FK Crvena zvezda

Još jedan fudbaler koji je ponikao u našoj Omladinskoj školi je talentovani Jug Stanojev. Mladi fudbaler koji je imao zapaženu rolu ove jeseni u našoj filijali Grafičar ističe da je posle odličnog perioda srećan što je ponovo na pripremama sa prvim timom Crvene zvezde kao i da sanja debi u crveno-belom dresu.

Za brzonogog vezistu Juga Stanojeva, ovo je nije prvi put da je na pripremama Zvezde na Kipru.

- Srećan sam što sam ponovo ovde. Ovo je drugi put da sam na Pafosu. Uslovi su fenomenalni, hotel je odmah pored mora i zaista je lepo ovde raditi i trenirati. Uslovi su odlični, imamo dobru atmosferu u ekipi i verujem da ćemo se valjano spremiti za izazove koji su pred nama. Stariji saigrači su tu da daju podršku nama mladima koji smo na nekom novom početku. Tu je i novi trener i stručni štab, tako da je sve ovo nova energija za koju verujem da će dati rezultate – naglasio je mladi vezista.

Želja Stanojeva je da prolećni deo sezone provede u Zvezdinom dresu.

- Na meni je da se trudim, vredno radim i dajem maksimum na svakom treningu. Uprava kluba i šef stručnog štaba će odlučiti da li ću se vratiti u Grafičar, gde sam igrao prvi deo sezone ili ću ostati u Crvenoj zvezdi. Prijao mi je staž u našoj filijali, mislim da sam odigrao dobro, i da sam napredovao u svakom pogledu. Naravno, voleo bih da nosim crveno-beli dres na proleće, to je san svakog dečaka koji prođe Zvezdinu školu.

Nije štedeo momak rođen 1999. godine reči hvale za novog šefa stručnog štaba našeg tima – Dejana Stankovića.

- Strpljiv je. Stalno razgovaramo, savetuje sve fudbalere, a pogotovo nas mlade igrače. On je legenda kluba i veliko ime evropskog fudbala i čast je raditi sa njim. Siguran sam da će nastaviti tamo gde je Milojević stao. Verujem da ćemo konačno osvojiti duplu krunu, vreme je. Imamo veliku bodovnu prednost, ali nema opuštanja, jer kao što je i Stanković rekao – mi krećemo od nule. Neki mladi igrači će dobiti šansu i možemo samo biti optimisti pred nastavak sezone - uverava Stanojev.