Pep Gvardiola
EPA-EFE/PETER POWELL
Pep Gvardiola

EPA-EFE/PETER POWELL

Pep Gvardiola, Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Do pre par nedelja delovalo je da je transfer Lautara Martinesa u Barselonu gotova stvar. Ali teška finansijska situacija giganta sa Kamp Noua otvorila je prostor za nove igrače.

A jedan od takvih svakako je Mančester Siti. Posebno posle odluke o ukidanju suspenzije iz Lige šampiona. Sada su Građani spremni da dominiraju na tržištu i već se pojavilo nekoliko zanimljivih meta. Prva je argentinski napadač. Dugo su Barselona i Inter pregovarali, tražili razne formule, ali dogovor još nije postignut. I tu Siti vidi svoju šansu.

Lautaro Martinez, Inter

EPA/Matteo Bazzi

Lautaro Martinez, Inter, Foto: EPA/Matteo Bazzi

Lautaro je imao klauzulu od 111 miliona evra, što je bilo mnogo za Barselonu, a sada kada mu je istekla klauzula ostaje neizvesno kolika će mu biti cena. Sa jedne strane, uskakanje još jednog potencijalnog kupca može da mu podigne cenu, koja je ipak neminovno pala usled pandemije koronavirusa. Moguća je i razmena, a tu bi Inter bio zainteresovan za Gabrijela Žesusa. Ipak, Gvardiolin plan je pre da ima i Lautara i Žesusa u timu, a da se polako oprašta od 32-godišnjeg Serhija Aguera.

PROČITAJTE JOŠ: