Pobedonosni gol: Edison Kavani
Profimedia
Pobedonosni gol: Edison Kavani

Profimedia

Edison Kavani, Foto: Profimedia

* Rođen je 1987. godine

* U Italiji je nastupao za Palermo i Napoli

* Od 2013. godine igra u Parizu

Kako prenose inostrani mediji Edinson Kavani će na kraju sezone napustiti redove Pari sen Žermena i karijeru nastaviti u Americi. On će potpisati trogodišnji ugovor sa Inter Majamijem, klubom čiji je jedan od vlasnika Dejvid Bekam.

Umesto u Aziji karijeru nastavlja u Evropi!

AUTOR: Alo.rs / M. Dr. DATUM I VREME: 21.08.2019. 17:04 Sa reprezentacijom Francuske bio je drugi na Svetskom prevenstvu 2006. godine u Nemačkoj. Frank Riberi, Foto: Profimedia * Sa dve godine doživeo je saobraćajnu nesreću u kojoj je zadobio teže posekotine i povrede lica * U izboru časopisa Frans Fudbal proglašen je za najboljeg fudbalera Francuske u 2013.

Pomenuti tim sa Floride će u MLS ligi početi da se takmiči od 2020. godine, pa će tako Kavani pojačati njihove redove sredinom sezone.

Već neko vreme se priča o odlasku Kavanija iz Pariza. Urugvajac ima važeći ugovor sa "Svecima" do kraja sezone, odradiće ga do kraja, a onda će pojačati novonastali klub u SAD.

PROČITAJTE JOŠ:

Edinson Kavani je i najbolji strelac u istoriji PSŽ, trenutno je na 194 postignuta pogotka u dresu tima iz francuske prestonice. Sa Pari sen Žermenom je osvojio pet titula u Francuskoj, četiri Kupa Francuske, kao i pet trofeja u Liga kupu.

BONUS VIDEO:

Švajcarska koza za ALO! prognozirala ishod meča Jang Bojs - Crvena zvezda