Edison kavani
AP Photo/Leo Correa
Luis Suarez

AP Photo/Leo Correa

Luis Suarez, Foto: AP Photo/Leo Correa

Fudbaleri Urugvaja savladali su Čile 1:0, dok je remi Japana i Ekvadora najviše radosti doneo Paragvaju, koji je uz Peru kao trećeplasirani tim prošao u četvrtfinale.

Na "Marakani" je održana bitka za prvo mesto, a Urugvaj je pogotkom kapitena Edisona Kavanija u 82. minutu slavila.

Džonatan Rodrigez se sa ivice kaznenog prostora odlučio na centaršut, Kavani je bio na pravom mestu, udarcem glavom sa desetak metara pogodio je desni donji ugao gola Čilea.

PROČITAJTE JOŠ:

Junior Lago

instagram/lagojunior11

Bio je to 48. gol Kavanija za reprezentaciju, a nagrada za trijumf im je to što će kao najbolji u grupi u četvrtfinalu igrati sa reprezentacijom Perua, dok će drugoplasirani Čile imati daleko teži zadatak, protiv najbolje ekipe u B grupi Kolumbije, koja ima sve tri pobede i bez primljenog je gola do sada.

Ekvador i Japan imali su svoje prilike, ali posle 1:1 u Belo Horizonteu, oba tima su završili takmičenje. Japan je eliminisan zbog gol razlike, dok je Ekvadoru nedostajao bod za prolaz među osam najboljih.

Šoja Nakađima je u 15. minutu doneo prednost Japanu, sudija je morao da konsultuje VAR snimak zbog sumnje na ofsajd poziciju, pre nego što je pokazao na centar.

Ekvador je izjednačio 20. minuta kasnije, Anhel Mena se najbolje snašao u gužvi pred golom Japana, reagovao je na odbijenu loptu i sa nekoliko metara je sproveo u mrežu.

kostur Kopa Amerika

printscreen

kostur Kopa Amerika, Foto: printscreen