Kapelo, Šuker, Mijatović, Raul
Youtube/TOXOTHS
Fabio Kapelo

Profimedia

Fabio Kapelo, Foto: Profimedia

Bivši trener Reala Fabio Kapelo pričao je za "Skaj Sport" o slučaju napadača Intera, Maura Ikardija.

Argentinac u poslednje vreme ima veliki problem jer se čini da kolege iz tima ne žele da mu dodaju loptu, čak i kada se nalazi u izglednoj poziciji.

Kapelo, koji je bio trener Reala u dva navrata, prvi put u sezoni 1996/97. pričao je kako je i sam, kao trener kraljevskog kluba, imao iskustva kada igrači nisu želeli da dodaju loptu kolegi iz tima.

Kapelo je otkrio da se konkretno radilo o Davoru Šukeru i Predragu Mijatoviću, koji nisu hteli da dodaju loptu golgeteru Raulu Gonzalesu.

"Vidim da neki igrači Intera ne dodaju loptu Ikardiju, i on je počeo da uzvraća istom merom. Trener bi tako nešto morao da primeti. Kada sam ja bio trener Reala, imao sam slučnu situaciju. Šuker i Mijatović nisu hteli da dodaju loptu Raulu. Primetio sam to i pozvao ih obojicu u kancelariju. Rekao sam im šta sam primetio i oni su rekli da je to bila slučajnost", kaže Kapelo.

Nije se na tome završilo.

"Ista stvar se ponovila i na narednoj utakmici i posle toga sam odlučio da ih upozorim. Rekao sam im, 'ako se tako nešto ponovi još jednom, vas dvojicu ću preseliti na klupu'. Nikad se posle toga nešto slično nije ponovilo", poručio je Italijan.

PROČITAJTE JOŠ:

Dao je odiginalan savet treneru Intera, Lučanu Spaletiju.

"Spaleti mora da priča sa akterima dešavanja na terenu, ne sa štampom o svemu tome. Morate u takvim situacijjama odvojiti igrače sastrane i pronaći brzo rešenje", poručio je Kapelo.