Savo Milošević na prvom treningu Partizana
FK Partizan
Savo Milošević na prvom treningu Partizana

FK Partizan

Savo Milošević na prvom treningu Partizana, Foto: FK Partizan

Savo Milošević, novi trener Partizana, mnogo toga je postigao, ali je morao i da se bori sa brojnim tragedijama, jer ga život nije mazio. Savo je za četiri godine ostao bez četiri bliska člana porodice!

PROČITAJTE JOŠ:

Užas porodice Milošević počeo je 10. juna 2011, kada je Savo Milošević (84) ubio sina Stevu Miloševića (58), oca proslavljenog fudbalera.

"Sedeli smo zajedno i pili. Posle smo se posvađali i ja sam pucao u njega", rekao je tada deda Savo Milošević.

Po medijima se spekulisalo da je do kobne svađe došlo oko zemlje, a sadašnji trener Partizana je svojevremeno o tome govorio u intervjuu za "Vreme":

 "Kasnije se ispostavilo da je bio nesrećan slučaj. Što mi je u neku ruku lakše. Jeste, deda je izašao napolje sa puškom u ruci, ali ne s namerom da ubije sina, mog oca. Puška je opalila tako što se deda spotakao i udario njome o zid kuće".

Savo Milošević

Alo

Savo Milošević, Foto: Alo

Deda Savo je umro u KPZ u Foči u oktobru 2012. godine, gde je izdržavao sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog ubistva sina.

Zla kob se nastavila krajem novembra 2013, kada je u saobraćajnoj nesreći poginuo Savin brat Andrija (38).

Do tragičnog udesa je došlo na auto-putu Šid-Beograd kod Pećinaca, kada se "mercedes" kojim je upravljao brat proslavljenog fudbalera zakucao u kamion NIS.

Godinu dana kasnije Savo je izgubio i strica Duška (57), koga je prikleštio traktor u selu Johovac.

Savo Milošević

Alo!/Marko Metlaš

Savo Milošević, Foto: Alo!/Marko Metlaš

"Ostali smo sestra i ja. Često o njima govorim. O svima njima. Jeste teško, ali to pominjanje doživljavam kao način da im produžim život. Ne znam postoji li bilo šta na svetu što čoveku, u tom smislu, može da olakša, da umanji bol. Uostalom, da li bi uopšte trebalo tako nešto tražiti?", zapitao se Savo Milošević.

Savo je igračku karijeru počeo u Partizanu, a od 1995. je igrao u inostranstvu za Aston Vilu, Saragosu, Parmu, Espanjol, Seltu, Osasunu i Rubin.

Bio je i rekorder po broju nastupa za reprezentaciju (102 meča, 37 golova), ali ga je prestigao Dejan Stanković (103/15).