Milovan Đorić
Alo.rs
Milovan Đorić

Alo!

Milovan Đorić, Foto: Alo!

Sa dna do vrha! Baš tako igrala je reprezentacija Srbije na prethodnim mečevima. U najvažnijem duelu baraža za EP protiv Škotske je podbacila, a onda protiv Rusije, kada je Ljubiša Tumbaković silom prilika skrojio tim u kojem nije bilo standardnih „zvezda“, zablistala je i ostvarila jedan od najubedljivijih trijumfa - 5:0.

Da li će se Orlovi plasirati na Mondijal?

 

Za Milovana Đorića, iskusnog trenera i bivšeg selektora, to je znak da treba praviti promene.

- Važnije od igre i rezultata jeste da je sada momenat da se pravi nova reprezentacija. Da se jednoj grupi igrača zahvalimo za sve što su uradili i da se napravi novi tim. Onaj tim što je istrčao na teren protiv Rusije nije napravio Tumbaković, on je posledica otkazivanja i bolesti. Ta grupa je dobila šansu i iskoristila je na najbolji način. Bitno je sada napraviti novi tim i nove odnose u njemu.

Treba razmisliti i o selektoru

Da li mislite da nam treba i novi selektor? Da li je možda došlo vreme za Veljka Paunovića?

- Ne znam, ne bih se izjašnjavao, ali sigurno da dobro treba razmisliti o svemu. Treba dovesti nekoga ko ima znanja i snage, ko bi mogao da odgovori na izazove. Za Paunovića ne znam zaista, on sada ima klub. Imamo vremena mesec dana da razmislimo i da dobijemo najbolje rešenje.

Kažete da su narušeni odnosi?

- Nisam bio blizu njih, pa ne mogu da tvrdim. Ali očigledno da je bilo problema. Sada je pravi momenat da se okrene drugi list i da se, ako bude potrebno, odreknemo nekog takmičenja, kao što su Belgijanci uradili. Žrtvujemo jedno takmičenje, a posle odemo na tri-četiri zaredom.

Ostaje žal za takvom igrom protiv Škotske i neodlaska na EP?

- To je bilo šokantno! Bili smo preterani optimisti i već videli sebe na Evropskom prvenstvu. Treba zaboraviti to i okrenuti se stvaranju novih odnosa u reprezentaciji. Najpre da se vidi ko zaista želi da brani boje svoje zemlje bez ikakvih uslovljavanja i tako dalje. A ne da svaki put gledamo može li ovaj, hoće li onaj. Moramo stati na put tom problemu - naveo je Đorić.

Aleksandar Kolarov

Alo Marko Metlas

Aleksandar Kolarov, Foto: Alo Marko Metlas

Da li ciljate na Aleksandra Kolarova?

- Mislim da je Kolarov bio povređen. Neki su sami odustali i njima treba da se zahvalimo. Sada je odličan momenat. Ja sam smogao snage da kažem kraj jednom Draganu Stojkoviću Piksiju i Predragu Mijatoviću, koji su za ove današnje reprezentativce asovi svetske klase. Sada to treba da urade ljudi koji prave novu reprezentaciju. Možda treba menjati i kompletan stručni štab, dovesti ljude sa novom energijom - jasan je Đorić. 

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (7)

Serbo

20.11.2020 09:14

Sistem ne valja.Rezultat je odraz sistema ,kao I ponasanje igraca I strucnog stab.Kod nas Niko nije spremam da pogledao istinu u oci da mi dvadeset godine imamo ljude koji nemaju ni ljudske ni profesionalne kvalitete za taj posao.Sve je kombinacija I licni interes bez odgovornosti.Da li ce iko iz saveza reci ja sam odgovoran sistem ne valja dajemo ostavku.Nece jer vole moc da se pitaju I da su nesto vazni,iako ih je vreme pregazilo pre dvadeset godine.Neophodne su promene.

Sale

20.11.2020 09:51

Oglasio se Monti Pajton trener.

koroman

20.11.2020 09:53

Prvo mora da se zajuri bata Djora ,Kokeza ,Terzic,Vucelic,Pantela ,Savez sudija procistiti od kupljenih izvrsilaca -privatizovati CZ i Partizan ,zameniti Lakovica u UEFA a onda dovesti nove ljude.

Nikolina

20.11.2020 10:40

Ekipa koja dobija se ne menja.

Odzacar

20.11.2020 10:52

A jak si mi pa ti strucnjak i znalac.Samo jedan iz plejade lesinara koji su unustili srpski fudbal.

DEJAN

20.11.2020 12:39

PIKSI JE DUNSTER NADUVANI ...ALI SNESKA JE CUDO ONA JE PI...NJOJ NEKA ZAHVALI

Marko

21.11.2020 17:57

Ti grobaru srpskog fudbala. Uzimao si od roditelja po 300 evra da im deca igraju poluvreme u mlađim kategorijama. Sram te bilo.