Junajted me želi?! Znam koliko i vi!

M. Živković | sport 2016-10-06 14:33:36 2016-10-06 14:33:36

Srpski reprezentativac i prvotimac kazahstanske Astane Nemanja Maksimović, govorio je za naš portal o kvalifikacionim mečevima "orlova", povredi koja ga je sprečila da otputuje u Moldaviju i zbog koje će, verovatno, propustiti okršaj sa Austrijom, kao i o interesovanju velikog Mančester junajteda za njegove usluge.

Marko Metlaš

 

Jedan od najzaslužnijih igrača za istorijski uspeh "orlića" prošle godine na Novom Zelandu, koji je odlučujućim golom protiv Brazila direktno doneo Srbiji titulu prvaka sveta, ponovo je u žiži javnosti, ne samo srpskih, već i svetskih medija. Razlog tome - Murinjovi skauti ga merkaju u Kazahstanu, a prema pisanju pojedinih engleskih, pa i francuskih kolega, Junajted od januara želi da ga dovede na "Old Traford".

- Zaista nisam upućen ni u šta u vezi sa tim. Čitao sam ovih dana nešto o tome, ali znam koliko i vi. Niko me konkretno nije obavestio da li postoji njihovo interesovanje. U svakom slučaju, imponuje ukoliko me Murinjo stvarno želi. On je fantastičan stručnjak i zadovoljstvo bi bilo raditi sa njim, a i igrati sa zvezdama poput Ibrahimovića, Pogbe, Runija i drugih - rekao je Maksimović u razgovoru za "Alo!".

Dok srpski reprezentativci biju dve važne kvalifikacione bitke za odlazak na Mondijal 2018. u Rusiji, Maksimovića je nažalost, povreda omela u tome da bude u konkurencijij za večerašnji meč u Modaviji (20.45). 

- Upravo se vraćam sa terapije. Nije ništa ozbiljno, u pitanju je distorzija zgloba koju sam zaradio prilikom nezgodnog doskoka na treningu. Nisam otputovao u Moldaviju da bih se što pre oporavio, a zasad je neivesno da li ću igrati u Beogradu protiv Austrije. Lekari daju sve od sebe da me osposobe za taj meč, kao i za odlučujući duel mlade reprezentacije sa Slovenijom za baraž za Evropsko prvenstvo (11. oktobar prim.aut.) - istakao je Maksimović, a zatim je dodao da veruje u pobedu našeg nacionalnog tima u Moldaaviji, kao i tri dana kasnije na stadionu "Rajko Mitić" protiv Austrije.

- Nema više "malih" ekipa, što bi se reklo "svi igraju fudbal". Ipak, verujem u kvalitet naših momaka. Neosporno smo bolji od Moldavije i sve osim trijumfa bio bi neuspeh. Da se ne lažemo, očekujem pobedu Srbije večeras u Kišinjevu - uveren je Maksimović.

Muslin je vrsni poznavalac, verujem u njega!

Prema mišljenju Nemanje Maksimovića, dobra atmosfera je ono što je nedostajalo ranije u nacionalnom timu i zbog čega su "orlovi" propustili nekoliko vezanih velikih takmičenja. Iako je skoro debitovao za Srbiju, dolaskom Muslina, kaže, vraćeno je sve ono što misli da u poslednjih nekoliko godina nije bilo prisutno.

- Muslin je odličan stručnjak, vrsni poznavalac fudbala. Osim toga, ume sjajno da se ophodi prema igračima. Tačno zna kako da se ponaša sa starijima, a kako sa mlađima. Napravio je odličnu atmosferu, a to je osnova koja treba da nas drži u voim kvalifikacijama.

 

Osim pohoda na Moldaviju, vezista Astane ne sumnja da će protiv Austrijanaca biti teže, ali i tu se uzdaje u iskustvo srpskih fudbalera.

- Igrali su letos na Evropskom prvenstvu, nesumnjivo se radi o kvalitetnom rivalu. Uprkos tome, mislim da je Srbija bolja i iskusnija, samo to treba i da dokažemo na terenu. Igramo pred našom publikom, tako da bi bilo dobro to da iskoristimo i da ne pravimo greške kao protiv Irske, još jedne učesnicie na letošnjem šampionatu u Francuskoj protiv koje smo pokazali kvalitet - kaže Nemanja.

Kult reprezentacije je već dugo misaona imenica i nešto čega odavno nema u našem narodu. Maksimović je svestan toga, a kao recept povratka publike na stadion i vere u "orlove", navodi požrtvovano zalaganje na terenu i pobede.

- Važno je da se borimo i da pružimo nekoliko dobrih mečeva i pobeda u kontinuitetu. Ljubitelji reprezentacije će svakako to prepoznati, a nadam se da će bolje vreme našeg reprezentativnog fudbala doći upravo od ova dva kvalifikaciona meča. Jako je važno da uzmemo svih šest bodova ove nedelje - ističe mladi srpski fudbaler.

 

Maksimović sa Astanom ima ugovor do narednog leta, a ne bi bilo iznenađenje da ove zime napusti kazahstanski fudbal. Ponude će najverovatnije početi da pljušte kako se Nova godina bude bližila, kao što je bio slučaj u prethodnom prelaznom roku kada su se kao interesenti za njegov potpis ređali: Lion, Marsej, Milan, Sevilja, Roma, zagrebački Dinamo...

- Tačno je da je ovog leta stiglo nekoliko ponuda, ali one nisu bile toliko ubedljive da bih prekršio dogovor sa Astanom. A načelno smo se sporazumeli da ostanem u klubu ukoliko budemo igrali grupnu fazu jednog od dva evropska takmičenja. Plasirali smo se u Ligu Evrope i nisam otišao nigde kao što sam i obećao. Ugovor mi ističe u junu 2017. i ne bih imao ništa protiv da ostanem do tada. Ipak, ukoliko se pojavi neka primamljiva i zvanična ponuda sešćemo i porazgovaraćemo - zaključio je Maksimović.

Expand player
Pogledajte više