Luka Jović
AP Photo/Manu Fernandez
Luka Jović

AP Photo/Manu Fernandez

Luka Jović, Foto: AP Photo/Manu Fernandez

 

Napadač Reala Luka Jović povredio se na meču sa Atletikom i postoji opravdana bojazan da bi mogao da odsustvuje barem nekoliko nedelja.

Kraljevski klub je na američkoj turneji doživeo pravi debakl u duelu sa komšijama sa "Vando Metropolitana" (7:3) ali sve u klubu i navijače više brine duga lista povreda.

Jović je četvrti u nizu igrača koji su se povredili tokom priprema, a ako se gleda od početka godine, Real je imao čak 32 povrede igrača prvog tima.

Luka Jović, Jan Oblak, Stefan Savić

AP Photo/Frank Franklin II

Luka Jović, Jan Oblak, Stefan Savić, Foto: AP Photo/Frank Franklin II

Luka Jović, koji je ovog leta stigao iz redova Ajntrahta iz Frankfurta, nije izdržao ni pola sata na terenu "Met Lajf" stadiona u Ist Raterfordu.

Prema prvim indicijama sumnjalo se na povredu kolena, ali prema nekim drugim izveštajima, posebno onim iz Španije, čini se da je ipak u pitanju levi članak.

Veruje se da je do povrede došlo posle sudara sa golmanom Atletika Janom Oblakom koji je pao na srpskog reprezentativca.

Iz Reala se još nisu oglasili povodom povrede Jovića, ali postoje sumnje da će biti spreman za početak takmičenja u La Ligi 18. avgusta kada Real gostuje u Vigu ekipi Selte.

Real se u nedelju vraća u Evropu, a 30. jula na "Audi kupu" u Minhenu igra meč sa Totenhemom.

PROČITAJTE JOŠ:

Pre Jovića povrede su doživeli Brahim Dijaz u susretu sa Bajernom, Ferland Mendi u duelu sa Arsenalom, dok je Marko Asensio najverovatnije već završio sezonu posle povrede ukrštenih ligamenata kolena.

BONUS VIDEO

Filip Krajinović bez dlake na jeziku o devojkama i ženidbi!