Nemačka - Srbija
EPA/AP
Nemačka - Srbija

EPA/AP

Nemačka - Srbija, Foto: EPA/AP

HVALA VAM ŠTO STE PRATILI PRENOS UTAKMICE NEMAČKA - SRBIJA (1:1) NA PORTALU ALO!

94' KRAJ UTAKMICE (1:1) 

90+3' Pavkov je dobio crveni, nespretna reakcija igrača Srbije koji je zgazio Liroja Sanea! Totalno zaslužen crveni! 

89' Nakon kornera za Srbiju, lopta se vraća ka Nemanji Radonjiću koji je uputio šut koji je izgledao kao centaršut, Ter Štegen je jedva reagovao i izbacio loptu u korner nakon čega nije bilo prilike za gol!  

87' Ulazi igrač Crvene zvezde, Branko Jovičić menja Nemanju Maksimovića! 

83' Sjajan prodor Radonjića po levoj strani, poslao je loptu u šesnaesterac ali lopta je prošla sve igrače, zatim je Sane poveo kontranapad Nemaca, naši su ga zaustavili faulom koji je loše izveo Marko Rojs!

79' U igru su ušli Stefan Mitrović i Andrija Živković a izašli su Lazović i Bogosavac.

77' Još jedan šut Sanea iz daljine koji brani Dmitrović

75' Rojs vara Spajića, šutira iskosa sa leve strane ali daleko pored gola. 

73' Opet je u sjajnoj prilici bio Sane, ali on nema rešenje za sjajnog Dmitrovića.

70' Strelac gola Luka Jović je izašao iz igre a zamenio ga je debitant Milan Pavkov!

69' GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Leon Gorecka vara Lukića na ivici kaznenog prostora, a onda sjajnim udarcem koji nije mogao da zaustavi ni Dmitrović, poravnava rezultat u Volfsburgu. Rezultat je 1:1

66' NEMANJA MAKSIMOVIĆ SA GOL LINIJE SKIDA LOPTU! Gindoan ga je obišao Dmitrovića, ali kada su već svi videli loptu u mrežu, Maksimović fantastičnim uklizavanjem izbacuje loptu sa gol linije!

65' DMITROVIĆ OPET BRANI ŠUT SANEA!  Odbranio je još jedan zicer, posle šuta Sanea glavom sa pet metara!

62' Dvostruka izmena kod nas, izašli su  Mijat Gaćinović i Sergej Milinković-Savić a ušli su Radonjić i Saša Lukić! 

59' Još jedna greška naše odbrane, ovog puta je Bogosavac omogućio novu gol priliku za domaćina, Rojs je imao novi zicer, ali i ovaj put sjajno brani Dmitrović!

55' Još jedna izmena u Nemačkoj. Izašao je Džulijan Brant a ušao je Leon Groecka

47' Sjajna lopta Mijata Gaćinovića ka Darku Lazoviću ali kao da se uplašio kada je šutirao pa je lopta otišla preko gola!

45' Počelo je drugo poluvreme! Joakim Lev je izvršio dve izmene. Ušao je golman Ter Štegen a izašao Manuel Nojer i Marko Rojs je ušao umesto Haverca.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Srbija je ostavila odličan utisak kad je u pitanju napad, Luka Jović je šokirao domaćina, mogli smo da dupliramo vođstvo ali su sjajne gol prilike propustili Adem Ljajić i Nikola Milenković. S druge strane, Marko Dmitrović je čudesnom intervencijom sprečio Tima Vernera da izjednači rezultat.

 

45' JOŠ JEDNA ŠANSA. Ovog puta je Milenković bio pred Nojerom ali je slabo šutirao.

41' ADEM LJAJIĆ je mogao da duplira vođstvo! Promašio je nemoguće! Sjajna kontra Srbije po desnoj strani,  opet je od Lazovića krenulo, on je proigrao u sredini Gaćinovića, koji produžava loptu do Ljajića, vezista Bešiktaša je bio sam na 10 metara, ali je promašio ceo gol.

39' Darko Lazović po desnom boku je najopasniji igrač Srbije, uputio je još jedan opasan centaršut ali Jović je bio usamljen u šesnastercu!

37' OPET DMITROVIĆ - SKINUO JE ČIST ZICER VERNERU!

33' Opasan centaršut Liroja Sanea ali srećom Klosterman kasni na loptu! Igrači Joakima Leva su preuzeli inicijativu.

31' Liroj Sane je najveća opasnost za defanzivce Srbije, Nemačka je pojačala pritisak i nalaze se pred golom Dmitrovića.

29' Još jedna greška na sredini terena naših igrača koji omogućuju opasnu kontru Nemačke, ali Rukavina sjajno reaguje u kaznenom ispred Branta.

24' Sjajna kontra Srbije, Darko Lazović je izgurao loptu do odbrane igrača Nemačke, gde je uposlio Jovića koji nije uspeo da uputi šut u okvir gola.

22' SJAJNA ODBRANA DMITROVIĆA! posle greške Maksimovića na sredini terena Verner je bio u situaciji 1 na 1 sa golmanom Srbije ali je Dmitrović odbranio!

18' Žestok nalet igrača Nemačke, ali štoperi našeg tima dobro reaguju na centaršute u kazneni prostor.

12' GOOOOOL LUKA JOVIĆ!!! Adem Ljajić je iznudio korner koji je izveo, a Luka Jović je postigao prvi gol u dresu "Orlova", rutinski je glavom savladao Nojera! 

9' Prva akcija Srbije, po levoj strani je prošao Bogovac koji je loše centrirao, lopta je proletela kazneni prostor. 

2' Prvi šut u okviru gola Srbije, Dmitrović odbranio šut Haverca.

1' Odmah šansa za Nemce, dobro je reagovao Milenković posle napada Nemačke, ali ga nije ispratio Bogosavac pa je Klosterman imao otvoren prostor za šut, ali je lopta završila pored gola. 

 

 

 

20:45 Utakmica je počela!

POSTAVE:

 

Zanimljivosti:

 

Zagrevanje:

Ovo je prvi međusobni susret Srbije i Nemačke još od Svetskog prvenstva 2010. "Orlovi" su iznenadili "Pancere" u Južnoj Africi 1:0, golom Milana Jovanovića. 

Bek Čukaričkog, 22-godišnji Miroslav Bogosavac će zabeležiti prvi nastup u nacionalnom dresu!

Štoperski par Srbije su Nikola Milenković i Uroš Spajić

Prvi put u karijeri Luka Jović počinje meč za reprezentaciju. Za sada ima samo tri nastupa  na kojima je odigrao ukupno 15 minuta.

Ovo je jubilarni 30. susret Nemačke i Srbije. "Panceri" su uspešniji sa 16 pobeda, četiri puta je bilo nerešeno, dok se naša reprezentacija radovala devet puta. Od samostalnosti Srbije, odigrali smo dve utakmice i skor je 1:1.

Debitanti kod Joakima Leva su štoper Niklas Štark (Herta), desni bek Lukas Klosterman (Lajpcig) i napadač Maksimilijan Egeštajn (Verder), za koje možda niste čuli ako pažljivije ne pratite Bundes ligu.

 

 

Dobrodošli na tekstualni prenos meča: Nemačka - SRBIJA na portalu ALO!

"Orlovi" igraju prvi meč od novembra kada se završila Liga nacija i ovo im je prava prilika da se testiraju iako nam fale neki ključni igrači.

Selektor Mladen Krstajić za ovaj meč ne može da računa na kapitena Aleksandra Kolarova, Dušana Tadića, Nemanju Matića i Aleksandra Mitrovića.

Očekuje se da u prvom planu bude napadač Ajntrahta, Luka Jović, koji briljira ove sezone a ionako igra u Nemačkoj pa poznaje njihove igrače.

Ovo je veoma važan meč i za Nemačku, iako je prijatljeska utakmica, jer im je ovo test pred početak evropskih kvalifikacija gde igraju na početku sa Holandijom. 

Selektor Nemačke, Joakim Lev je osvežio i podmladio sastav, pa više neće biti nekih poznatih imena kao što su Mats Humels, Tomas Miler i Žerom Boateng.

U timu Nemačke neće biti ni povređene zvezde PSŽ-a Julijana Drakslera, dok isto zbog povrede neće igrati ni Mario Gece!

Očekuje se nekoliko novih imena na terenu, a u prvom planu je to što će startni napadač biti Luka Jović.