Jovan Stanković
youtube/Esports IB3
Jovan Stanković

youtube/Esports IB3

Jovan Stanković, Foto: youtube/Esports IB3

- Poput munje mi ošinulo saznanje da je preminuo bivši predsednik Reala Sans. Sa njegovom sinom Franciskom odličan sam prijatelj još iz vremena kada samo igali za Majorku. Poznatiji je brat Fernando koji je sada u FS Španije. Na grupi „Majorka legend“ Ivan Kampo je prvi objavio vest, a onda samo svi Francusku izrazili saučešće. Ispostavil ose da je Sans prva poznata ličnost iz sportskog sveta koje je žrtva koronavirusa – kaže Stanković.

Sans je poznat po trofeju u Kupu šampiona 1998. Godine?

- Divna i bogata porodica. Lorenco ima tri naslednika i dve ćerke. Bogat čovek koji je puno uradio za Real. Iz svog džepa platio je transfere Šukera i Mijatovića koji mu je doneo evropsku krunu i ostvario Lorencov san - prisetio se Stanković.

Otkud u rodnom gradu?

- Sa ćerkom i unukom došao sam na par dana da obiđem majku i brata, a evo već četiri nedelje sam u Pirotu. Procenili smo da je najbolje da budemo na okupu dok je druga ćerka ostala u Beogradu – kaže Stanković.

ATLETIKO ZREO ZA TROFEJ LIGE ŠAMPIONA

Vezani ste i za Atletiko koga je koronavirus zaustavio i u pohodu na evropsku titulu?

- Ostvarili su sjajan rezultat eliminacijom Liveprula, zreli su za osvajanje Lige šampiona. Sada su igrači u kućama i treniraju po planu koji im je dostavio trener Simeone - zaključio je Stanković.

Kako provodite vreme?

- Odradim trening ujutro dok nikog nema na obalama Nišave, a onda se povučem u kuću koja je baš na obali. U Pirotu srećom nema zaraženih.

- Nije toliko na Baleraima gde nema smrtnih slučajeva, ali na kopnu je katastrofa. Sve je krenulo iz Madrida. U Španiji je 24 sata policijski čas i totalni karantin. Život je potpuno stao.