Još jedan Srbin UVUČEN U AFERU "nameštanje"! Optužili ga da je NAMERNO napravio penal!

Kurir/V.Ž. | sport 2018-10-16 23:58:38 2018-10-16 23:58:38

Humo piše da je Vukomanović kao defanzivac gostujućeg tima namerno napravio penal na početku utakmice

Profimedia

 Bivši fudbaler Crvene zvezde optužen da je kao igrač Lokerena namestio rezultat protiv Lirsa (2:0) 11. februara 2006. godine namernim pravljenjem penala na početku meča.

Belgijski magazin Humo optužio je srpskog menadžera Dejana Veljkovića i poznatog srpskog fudbalskog internacionalca Ivana Vukomanovića da su 2006. godine lažirali rezultat utakmice Lirs - Lokeren (2:0).

 

Pozivajući se na svedoka događaja, Humo piše da je Vukomanović kao defanzivac gostujućeg tima namerno napravio penal na početku utakmice, a da su Veljkovića nakon pobede videli u društvu ljudi iz Lirsa kako zajedno proslavljaju osvojena tri boda.

- Vukomanović je u to vreme bio fudbaler sa spiska Dejana Veljkovića, a trener Lokerena Eme Antuenis, shvativši u čemu je stvar posle napravljenog penala, brzo je izveo Vukomanovića s terena. Taj meč je namešten, a glavni u priči bio je Veljković. Jutro nakon tog poraza iskusni Antuenis je napustio mesto trenera Lokerena - piše Humo, ističući da postoji svedok nameštaljke u režiji Srba.

U istom tekstu se navodi da je Veljković na terenu imao nekoliko svojih igrača s obe strane.

Boje Lirsa su tada branili Dragan Mrđa, Marko Anđić i Ninoslav Milenković od srpskih fudbalera, kao i nekoliko Hrvata, od kojih je najpoznatiji bio Ognjen Vukojević.

 Za Lokeren su nastupali golmani Zvonko Milojević i Jugoslav Lazić, Goran Drulić, Predrag Filipović i Albanac Besnik Hasi.

 - Naravno da je i do mene došlo šta je objavljeno, ali nemam nameru da reagujem, niti da se bavim glupostima koje bi mi oduzimale energiju. Belgijski sam državljanin, živim u Belgiji, policija i sud sigurno mogu da dođu do mojih vrata ako budu procenili da je potrebno, tako da nemam drugi komentar - kaže za Kurir Vukomanović.

Expand player
Pogledajte više