Jedni tuguju, drugi slave jer neće "prljav" novac

Alo.rs M.Avramović | sport 2020-07-30 20:03:31 2020-07-30 20:03:31

Njukasl je sezonu završio na 13. mestu sa 44 boda.

AP/Michael Regan

Mediji na Ostrvu prenose da je ponuda konzorcijuma iz Saudijske Arabije u vezi sa preuzimanjem vlasništva nad Njukaslom definitivno povučena. Konzorcijum “Pablik investment fond”, kojem su pomagali Amanda Stevli i braća Rojben sa “PCP Kapital partners” i “RB Sports i medija”, povukli su ponudu pošto su mesecima čekali da ljudi iz Premijer lige odluče da li da je prihvate. Povlačenje će sigurno najteže pasti navijačima koji su su verovali da će Arapi zameniti nepopularnog vlasnika Majka Ešlija.

Dok jedni tuguju zbog propale šanse drugima je može se slobodno reći laknulo, jer se veruje da novac koji su hteli da ulože ima sumnjivo poreklo, kako se navodi reč je o režimu koji se optužuje za kršenje ljudskih prava.

Iz Saudijske Arabije stiglo je saopštenje u kome poručuju da im je žao što su ipak morali da odustanu.

“Sa dubokom poštovanjem prema zajednici Njukasla i značaju ovog fudbalskog kluba, odlučili smo da ipak povučemo ponudu koja se tiče kupovine Njukasla. Uradili smo to teška srca, jer smo bili uzbuđeni i potpuno posvećeni gradu Njukaslu verujući da bismo mogli da vratimo klub na nekadašnje pozicije, koji po istoriji i tradiciji zaslužuje. Ipak, posle neoprostivo dugog procesa, komercijalni ugovor između Investicione grupe i klupskih vlasnika je istekao i naša investicija ne može da se ostvari, posebno jer nema uverenja pod kojim okolnostima će naredna sezona početi i koje nove norme će biti primenjene na mečeve, treniranje i ostale aktivnosti”

Ponuda od 300 miliona funti, podneta je još u aprilu, ali od toga neće biti ništa.

Njukasl je sezonu završio na 13. mestu sa 44 boda.

PROČITAJTE JOŠ:

Expand player
Pogledajte više