Bret Holman
youtube/FIFATV
Bret Holman

youtube/FIFATV

Bret Holman, Foto: youtube/FIFATV

Reprezentacija Srbije je pre deset godina bila blizu plasmana u narednu fazu Mundijala na Južnoj Africi.

Ponešeni pobedom nad Nemačkom (1:0), nervozni tim Radomira Antića je imao šansu za istorijski uspeh i plasman u osminu finala Mundijala.

Ipak, Australija nam je "skratila krila" pobedom od 2:1 golovima Tima Kejhila i Breta Holmana.

Upravo je Holman prokomentarisao taj meč i njegov pogodak sa distance:

"Imao sam najbolje treninge u Južnoj Africi, osećao sam se spremno i 'napumpano'. Dao sam gol Gani, nije bio baš lep, ali u tom trenutku imao sam osećaj da mi je sve na svetu", rekao je Holmen!

Prisetio se gola protiv Srbije:

"Devet od 10 puta ne bih šutirao, ali sve što se dešavalo tog meseca, put kakav je bio, dao mi je osećaj da je sve moguće. Moj otac uvek mi govori 'Pokušaj'".

Upravo su ove dve reprezentacije ispale sa turnira, Gana je zbog bolje gol razlike prošla dalje:

"Sećam se kada sam dao gol Srbiji da sam trčao ka klupi da slavim. Pomoćni trener je u tada 'poludeo' i govorio nam da se vratimo na svoju polovinu. Potreban nam je još jedan gol", prisetio se Holman.

Srbija je u finišu te utakmice smanjila preko Marka Pantelića, a onda je oštećena za čist penal u momentu kada bi je 2:2 odvelo dalje.

Najviše žali zbog ubedljivog poraza od Nemačke 4:0:

"Pobedili smo neverovatan tim Srbije samo 2:1. Možemo da pričamo i o dobroj strani sa Ganom, došli smo do remija sa igračem manje kada je Kjuel isključen. Podbacili smo proptiv Nemačke, to je bila katastrofa", zaključio je Holman.

PROČITAJTE JOŠ: