Đordi Bartomeu
AP/Jon Rodriguez Bilbao
Đordi Bartomeu

AP/Jon Rodriguez Bilbao

Đordi Bartomeu, Foto: AP/Jon Rodriguez Bilbao

Iza Olimpijakosa je burna sezona u domaćem prvenstvu gde su u ratu i sa savezom i sa Panatinaikosom, a upravo bi sa najvećim rivalom trebalo da odmere snage u četvrtfinalu plej ofa.

Pročitajte još:

JOKIĆ LUDOVAO U IZLASKU Jedna pesma mu je posebno prijala! (VIDEO)

ODLIČAN POSAO U HUMSKOJ Supertalentovani fudbaler stavlja potpis na novi ugovor!

IZA FORO ITALIKA Kamere uhvatile kako se Đoković pripremao za ludi meč sa del Potrom! (VIDEO)

Crveno-beli su najavili da se neće pojaviti na toj utakmici, a iz saveza su odgovorili da će onda biti izbačeni u niži rang takmičenja, a pitanje koje se postavlja da li to nešto menja u učešću Olimpijakosa u Evroligi.

Prvi čovek elitnog evropskog košarkaškog takmičenja Đordi Bartomeu pričao je o tome i otkrio njihovu budućnost u Evroligi.

- Za nas je situacija jasna. Generalno, nemamo uticaja na utakmice nacionalnih liga i ne verujem da će ono što se dešava u Grčkoj uopšte uticati na Evroligu.

Veoma nam je teško da shvatimo šta se tačno dešava, tako da nismo ni u poziciji da rešavamo ovo pitanje. Nadam se za dobro košarke da će sve da se reši na najbolji mogući način za ovaj sport.

Đordi Bartomeu

Marko Metlaš

Đordi Bartomeu, Foto: Marko Metlaš

Obe grčke ekipe imaju kvalitet da budu konkurentne u Evroligi, a ono pravilo koje kaže da ako se tim ne takmiči u svojoj nacionalnoj ligi, ne može da se takmiči ni u Evroligi, predstavlja isključivo takmičarski kriterijum konkurentnosti.

Jer, ako je tim toliko loš da je zbog svojih loših rezultata ispao iz lige, mi moramo nešto da uradimo. Ali, Olimpijakosov slučaj je znatno drugačiji i mi nećemo primeniti ovu odredbu na Olimpijakos. Prilagodićemo naše propise - rekao je Bartomeu.

Kao što je već poznato, Olimpijakos je već počeo pregovore oko ulaska u ABA ligu, a o tome će se odlučivati 24. maja na sednici Skupštine regionalnog takmičenja.