Urošević, Nikolić, Čaušić
M.Matlaš
Urošević, Nikolić, Čaušić

M.Matlaš

Urošević, Nikolić, Čaušić, Foto: M.Matlaš

On za "Alo!" otkriva da je izgladio odnose sa fudbalerima crveno-belih i priznaje da su u toku utakmice gotovo svi igrači bili napeti.

Sada kad su se slegli utisci, kako komentarises jučerašnji derbi?

-Derbi kao derbi je meč koji nosi jednu posebnu energiju i po mnogo čemu se razlikuje od ostalih utakmica. To je utakmica u kojoj mi igrači imamo veliku odgovornost, ogromnu motivaciju i želju za pobedom. Jučerasnji derbi je bio borben i mislim da su one sporne situacije koje su se desile tokom meča bespotrebno skrenule paznju sa fudbala na neke manje bitne stvari.

Da li ste se kao tim osećali potcenjeno pre samog početka utakmice?

-Bodovna razlika i dešavanja u dosadašnjem delu prvenstva su uticali na to da nas većina potceni, kao što je bila situacija i na 158. derbiju. Međutim, pokazali smo da smo dorasli rivalu i da potcenjivanje protivnika često donese kontra efekat. Kod nas s ispolji u obliku poznatog srpskog inata koji proradi u svakome od nas i dodatno doprinese tome da na terenu budemo dominantniji i prevaziđemo tuđa ocekivanja.

Slobodan Urošević

FK Partizan

Slobodan Urošević, Foto: FK Partizan

Sporna situacija na terenu je bacila senku na meč. Šta se dešavalo nakon utakmice, da li ste izgladili situaciju sa Goranom Čaušićem?

-Nakon utakmice nije bilo sukoba niti bilo kakvih spornih situacija, ni u tunelu ni u svlačionicama ni van prostorija kluba. Sve čarke koje su se desile tokom meča rešene su po završetku meca pružanjem ruke protivniku, kao što se to i inace radi na utakmicama. Na derbiju su svi veoma napeti i često dolazi do konflikta kakav ste nažalost i ovog puta videli. Situaciju sa Čausicem sam izgladio, to nije bilo nista lično, sve se dogodilo u žaru borbe.

Da li ste zadovoljni svojim učinkom na terenu i šta ste kao tim mogli bolje da uradite?

-Nismo kompletno zadovoljni jer po drugi put  meč završavamo nerešenim rezultatom, uprkos našem vodjstvu. Sigurno je da smo u nekim aspektima mogli biti bolji, ali o tome ćemo razgovarati sa šefom nakon analize utakmice.

Tagovi