Ceca Bilić
Privatna arhiva
Ceca Bilić

Privatna arhiva

Ceca Bilić, Foto: Privatna arhiva

Proširenje Superlige na 20 klubova (deset susreta po kolu) iziskuje ogroman broj arbitara, pa će Milan Karadžić, predsednik Sudijske komisije FSS-a, i njegovi saradnici Boško Jovanetić i Milovan Srećković imati pune ruke posla.

Sudije iz elitne i prve grupe imali su tradicionalnu proveru nivoa fizičke spremnosti. Odatle je kao grom iz vedra neba odjeknula vest da normirano vreme nije prošla Svetlane Bilić iz Rume, koju već godinama gledamo kao pomoćnog sudiju na domaćim i međunarodnim utakmicama. Ona, međutim, u razgovoru za „Alo!“ kaže da je taj rezultat nije demoralisao.

- To što nisam prošla u prvom krugu ne znači da nestajem sa liste. Za nekoliko nedelja je novi test i ne sumnjam da ću ga položiti - kaže Ceca Bilić.

Razlog zbog kojeg nije ispunila normu, dodaje ona, jeste karantin.

- Bila sam bolesna, sa povišenom temperaturom i skoro svim simptomima kovida-19. Zbog toga sam preventivno otišla u samoizolaciju, koja je u tom trenutku bila najvažnija. U tom periodu nisam trenirala. Uprkos svemu, verovala sam da ću biti uspešna na seminaru. Da nisam, ne bih ni izlazila na polaganje. Prvi put za 20 godina aktivnog bavljenja suđenjem dogodilo mi se da ne prođem ovu vrstu testa. Jednostavno, viša sila - kaže najbolja dama među našim fudbalskim sudijama Svetlana Bilić.

PROČITAJTE JOŠ: