Veljko Birmančević
FK Čukarički
Veljko Birmančević

FK Čukarički

Veljko Birmančević, Foto: FK Čukarički

Odlične partije u kontinuitetu Veljka Birmančevića u jesenjem delu šampionata u Superligi Srbije nisu prošle nezapaženo širom Evrope. Mladi ofanzivni vezista našao se na radaru brojnih evropskih klubova, a na Banovo brdo je po završetku prvog dela prvenstva stigla je i zvanična ponuda od holandskog člana elite, Groningena.

Nekadašnji član Partizana je u jesenjem delu šampionata bio jedan od najboljih pojedinaca u četvrtoplasiranom timu srpske elite, postigao je šest golova, pet puta je bio asistent, bilo je ovo njegovih najboljih šest meseci u seniorskom fudbalu.

Nedavno je Birmančević naglasio da će ostati do leta u Čukaričkom, osim u slučaju ponude koja zadovoljava i njega i klub. Ona koju je poslao holandski klub, a u kojem su sa velikim uspehom igrali Milko Đurovski, Dejan Čurović, Filip Kostić i Dušan Tadić, svakako je ona koju obe strane uzimaju u razmatranje.

Međitim, interesovanja za mladog reprezentativca Srbije ima sa još nekoliko strana. Prošlog leta Birmančević je bio na skeneru Crvene zvezde i Ferencvaroša, a sad su za njegove usluge zainteresovani brojni drugi timovi, pa će Groningen imati žestoku konkurenciju... Izvesno je da je pred nama "vreli" zimski prelazni rok na Banovom brdu.

PROČITAJTE JOŠ: