Ivica Tončev
Alo
Ivica Tončev

Alo

Ivica Tončev, Foto: Alo

Radnički iz Niša će po drugi put u nizu posle 35 godina igrati u evropskim takmičenjima. Ekipa Dejana Lalatovića saznala je ime protivnika u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a u pitanju je Flora iz Talina. Predsednik kluba Ivica Tončev presrećan je zbog uspeha kluba i nada se dobrom rezultatu protiv Estonaca.

 

Mitar Mrkela

Alo!/M. Jošida

"Drago nam je što smo ispunili obećanje našim navijačima pri dolasku u klub da će u bliskoj budućnosti gledati evropski Radnički. Klub iz Estonije igra kvalitetan fudbal i njihova je prednost što kod njih uveliko traje prvenstvo, dok mi uigravamo tim. Uprkos tome verujem u naš tim i da ćemo dati sve od sebe da prođemo u naredno kolo", smatra Tončev. On je mišljenja da je nordijsko-baltička škola fudbala kod protivnika odlična prilika da se pokaže ofanzivni stil i kvalitet Radničkog u napadu.

Ivica Tončev

Alo

Ivica Tončev, Foto: Alo

"Naš tim poseduje iskustvo iz prethodne sezone koje ćemo gledati da na najbolji način iskoristimo u duelima sa Florom. Ekipu iz Estonije ne potcenjujemo ali smo svesni svog kvaliteta i iskustva svojih igrača od kojih su mnogi odigrali veliki broj evro mečeva. Estonski tim čine domaći igrači. Pored jednog stranca i to iz Finske. Oni će igrati svoj nordijsko-baltički fudbal, a mi ćemo svojim ofanzivnim stilom gledati da ostvarimo prednost u prvom delu kako bismo rasterećenije otputovali u Talin. U svakom slučaju pozivam sve ljubitelje Radničkog da nas maksimalno podrže kako bismo 11. jula u Nišu i 18. jula u Talinu slavili zajedno", zaključuje Tončev.

PROČITAJTE JOŠ: