Luka Jović
Twitter/FC Real Madrid
Luka Jović

Twitter/FC Real Madrid

Luka Jović, Foto: Twitter/FC Real Madrid

Novi dan, nova priča o Luki Joviću. Koliko juče mediji su ga selili u Lester, a već danas plasirana je nova priča. El Mundo Deportivo piše da se za reprezentativca Srbije i dalje interesuju klubovi iz Premijer lige, ali i slavni Milan koji bi ga rado doveo umesto vremešnog Šveđanina Zlatana Ibrahimovića.

Jović (22) nije mnogo prisutan na terenu, ali je u medijima njegovo ime svakadonevna tema. I informacije su oprečne. Dok mu trener Real Madrida Zinedin Zidan javno daje podršku i govori da će mladi srpski napadač i sledeće sezone nositi beli dres "kraljevskog" kluba, španski mediji kao da žele da mu što pre vide leđa.

Na drugoj strani Marka saznaje da je klub definitivno odluči da Jovića posle samo godinu dana proda ovog leta, a El Mundo Deportivo ističe i konkretna imena zainteresovanih klubova. Pre svih iz Premijer lige Engleske, gde se najčešće pominju Čelsi i Lester, ali i velikan iz Serije A, Milan. Rosoneri bi rado videli Luku Jovića u svojim redovima kao zamenu za odlazećeg Zlatana Ibrahimovića. Nije zanemarljiva ni činjenica da za Milan već igra hrvatski reprezentativac Ante Rebić, koji je prošle sezone odlično sarađivao sa Jovićem u dresu Ajntrahta.

Upravo su dobre i efikasne igre u klubu iz Frankfurta lansirale Luku Jovića i privukle pažnju moćnih evropskih timova. Problem je jedino što italijanski velikan, za razliku od bogatih Engleza, trenutno nema dovoljno novca da otkupi Lukin ugovor i predlaže da ga dovede na pozajmicu. Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde je prošle sezone pokazao raskošan talenat u Bundesligi, kao i na evropskoj sceni. Za Ajntraht je postigao čak 37 golova, od toga 10 u Ligi Evrope. Zato je Real je i odlučio da ga angažuje i za transfer izdvoji 60 miliona evra. Ove sezone Jović je mnogo manje igrao u dresu Madriđana i postigao samo dva gola uz dve asistencije, pa mu je u cena značajno pala.

PROČITAJTE JOŠ: