Haland
AP Michael Probst
Haland

AP Michael Probst

Haland, Foto: AP Michael Probst

Neverovatna vest stigla je iz Italije. Jedan od direktora Rome Sebino Nela priznao je da je tom klubu pre dve godine ponuđeno da dovede Erlinga Halanda za samo četiri miliona evra, ali da je ponuda odbijena. Haland je posle dobrih igara u Salcburgu u januaru prešao u Borusiju iz Dortmunda za 20 miliona evra uz brojne bonuse. Ove sezone 19-godišnji Norvežanin je za oba kluba do sada postigao 39 golova u 29 utakmica, uključujući i 10 u Ligi šampiona.

Za Borusiju iz Dortmunda je do sada postigao 11 golova u sedam utakmica. Norvežanin je sinoć bio dvostruki strelac u pobedi protiv Pari Sen Žermena, 2:1, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

- Romi je pružena prilika da potpiše ugovor sa Erlingom Halandom, pre dve godine za četiri miliona evra. Bivši fudbaler Rome predložio ga je tadašnjem sportskom direktoru Mončiju, ali klub je odbio i Haland je otišao u Salcburg - rekao je Nela, a preneli su italijanski mediji.

Procenjuje se da je posle fantastičnog starta u dresu Borusije Halandu cena već veća od 150 miliona evra, a očekuje se da premaši i 200 na leto ako ovako nastavi.