Novi Pazar - Crvena zvezda
FK Crvena zvezda
Novi Pazar - Crvena zvezda

FK Crvena zvezda

Novi Pazar - Crvena zvezda, Foto: FK Crvena zvezda

Na fenomenalan način su fudbaleri Crvene zvezdeušli u prolećni deo sezone, ostvarivši još jedan trijumf, ovog puta protiv niškog Radničkog (1:0), a nepremostiva prepreka za protivničke ofanzivce bila je defanzivna četvorka koja je osim toga, na sjajan način i gradila igru Crvene zvezde.

Da li će Zvezda eliminisati Milan?

 

Eraković je dobio 12 od 14 duela, od čega je devet bilo defanzivnih i tri u vazduhu, a o tome da bekovi stoje veoma ofanzivno, govori činjenica da je upravo mladi fudbaler učestvovao u šest napadačkih akcija u protivničkom kaznenom prostoru, te da su u tom parametru od njega bolji samo Ivanić i Pavkov. Ukupno pet akcija rivala je prekinuo time što je oduzeo loptu, a to je jednom učinio i na protivničkoj polovini, što opet govori o visoko postavljenoj odbrani našeg tima. Veoma dobar je bio u dodavanjima, pa je ukupno 24 od 31 pas završio tamo gde je bio namenjen, u čemu takođe prednjači Eraković, iako je lider u meču sa Radničkim što se tog segmenta tiče (ne računajući golmana) bio njegov kolega sa suprotne strane terena - Gajić (24 od 30 dodavanja).

Pankov je bio možda i upečatljiviji, s obzirom da je svaki duel na meču uspeo da osvoji. Osam puta se našao u kontakt igri sa fudbalerima protivničkog tima i u svakom slučaju je izašao kao pobednik iz date situacije. On je uspeo čak sedam lopti da oduzme rivalima, te im na pravi način opstruirao igru i sprečavao bilo kakvu kreaciju ili završni pas koji bi mogao da rezultira golom. Bolji od njega u tom segmentu bio je samo Degenek sa osam presečenih dodavanja. O saradnji odbrane i napada, kao i ofanzivnosti igrača kojima je primaran zadatak da sačuvaju gol, govori činjenica da je tri od pet najučestalijih saradnja bio proizvod takve kombinatorike. Eraković i Pankov su to učinili devet puta, kao i Gajić i Ben, dok su jednom manje sarađivali Pankov i Pavkov.

PROČITAJTE JOŠ: