Siniša Mihajlović
EPA Giorgio Benvenuti
Antonio Konte

EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Antonio Konte, Foto: EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Naime, ovaj italijanski list je objavio pismo jednog navijača u kojem je Konte nazivan pogrdnim imenima, a učinak "neroazura" u najelitnijem evropskom takmičenju je bio omalovažavan!

Zbog toga je ovaj klub u znak protesta prvo otkazao konferenciju za medije uoči meča sa Fiorentinom, a onda je Konte otkrio da Inter sprema tužbu:

"Sve je u rukama advokata i to nije bila moja odluka ili izbor. Tako su čelnici odlučili. Ako želimo da šaljemo pravu poruku, onda moramo da pokažemo poštovanje prema svima. Od mene zahtevaju izvinjenje zbog otkazivanja konferencije, ali mogu da im poručim samo da treba da se stide!", rekao je Konte!

Potom je ovaj bivši strateg Čelsija i Juventusa nastavio da osuđuje "Korijere delo Sport:

"Pogledajte šta te novine rade! Nedavno su istakle naslovnu stranu sa rasističkom porukom, a pre toga su same objavile da Siniša Mihajlović boluje od leukemije, dan pre nego što je on to javno učinio, iako ih je zamolio da to ne rade. Neke granice moraju da postoje", rekao je nekadašnji selektor Italije.

Bez sumnje da su Konte i Inter objavili rat ovom italijanskom listu koji je uoči meča sa Romom i Interom napravio pravi skandal kada je na naslovnoj strani stavio dvojicu tamnoputih fudbalera ta dva kluba i napisao "Crni petak".