Ilija Petković
Marko Metlaš
Ilija Petković

Marko Metlaš

Ilija Petković, Foto: Marko Metlaš

Legendarni stručnjak, Ilija Petković preminuo je u 75. godini zbog posledica koronavirusa!

Mi smo se zbog ove tužne vesti prisetili poslednjeg intervjua koji je Ilija Petković dao za naš sajt. 

"Fudbalski svet je zahvatio zemljotres koji nije bilo moguće predvideti. Ipak, ova zabrana za reprezentativce koji nastupaju u Italiji, o kojoj se sada sve više priča, ozbiljno bi narušila regularnost utakmice ali i čitavog baraža. Srbija bi u tom slučaju bila i te kako hendikepirana" - rekao je tada Petković.

Fudbaleri Srbije

EPA

Fudbaleri Srbije, Foto: EPA

Ove reči dobro moraju da upamte fudbaleri Srbije: 

"Ako do toga i ne dođe, moraćemo da se prilagodimo novonastaloj situaciji. Zbog naših problema niko neće odložiti tu utakmicu, odlaganje meča može da uzrokuje samo dalja progresija koronavirusa. S „Italijanima“ ili bez njih, mi moramo u Oslo. Srbija mora da sastavi tim ratnika od igrača kojima bude raspolagala. Nikom ne pada na pamet da u Norvešku ide s belom zastavom. Nema predaje. Imamo mi dovoljno fudbalera koji mogu da odgovore ovakvom izazovu, a ponekad i igrači iz drugog plana koji dobiju šansu mogu da budu deo šok terapije sa pozitivnim rezultatom na kraju" - zaključio je Petković tada razgovor za naš sajt. 

Srbija i Norveška utakmicu baraža za Evropsko prvenstvo odigraće 8. oktobra! Poslednji put smo igrali na ovom takmičenju pre 20 godina!

PROČITAJTE JOŠ: