Navijači Olimpijakosa
Profimedia
Predrag Đorđević

EPA/GIORGOS MATHAIOS

Predrag Đorđević je nosio dres Olimpijakosa 13 sezona, Foto: EPA/GIORGOS MATHAIOS

Ekspedicija novinara iz Srbije, kao prethodnica fudbalera Crvene zvezde, krenula je sinoć iz Beograda na put autobusom ka Atini dug 1.100 kilometara.

GRUPA B, 6. kolo

11. DECEMBAR

Olimpijakos - Crvena zvezda 21

Bajern-Totenhem 21

1. Bajern* 5 5 0 0 21:4 15

2. Totenhem* 5 3 1 1 17:11 10

3. Crvena zvezda 5 1 0 4 3:19 3

4. Olimpijakos 5 1 0 4 7:14 1

*Prošli u osminu finala Lige šampiona

 S obzirom na proračun da će se izveštači zbog meča Olimpijakos - Crvena zvezda (sreda, 21) klackati gotovo 20 časova, reporter „Alo!“ je odlučio da prekrati vreme telefonskim razgovorom sa Predragom Đorđevićem, našim bivšim reprezentativcem i legendom kluba iz Pireja.

Uputili smo se na „Karaiskakis“, čemu da se nadamo?

- Da se razumemo, svako gleda svoj interes, bez obzira na dobre odnose između dva kluba. Sigurno i jedni i drugi imaju ambiciju da ostvare pozitivan rezultat. Borba na terenu će trajati 90 minuta i neće biti nimalo prijateljska, a posle utakmice će se sve vratiti na staro - poručuje Predrag Đorđević za „Alo!“.

Kako se vi borite sa trebovanjem ulaznica, pretpostavljamo, sa obe strane?

- Haos zbog utakmice je počeo. Zovu ljudi, interesuju se. Mnogi bi hteli karte, ali je nemoguće svima udovoljiti.

Navijači Olimpijakosa

Profimedia

Navijači Olimpijakosa, Foto: Profimedia

Zvezda je moja prva ljubav

Predrag Đorđević je osvedočeni navijač Crvene zvezde i simpatije prema najtrofejnijem srpskom klubu nikada nije skrivao.
- Zvezda je moja ljubav iz detinjstva, uvek sam imao želju da zaigram u Zvezdi. Hvala bogu, to mi se ostvarilo. Kada je Olimpijakos u pitanju, osećaj je drugačiji, tu sam proveo gotovo čitavu karijeru i smatram ga drugom kućom. Podeljena su mi osećanja, teško da to može da se stavi na tas. Biću zadovoljan kako god da se utakmica završi - naglasio je rođeni Kragujevčanin.

Kome dajete veće šanse?

- Teško je izraziti se u procentima ko ima veće izglede za plasman u Ligu Evrope. Prva utakmica nas je tome naučila. Doduše, dosta toga se promenilo tek posle onog crvenog kartona za Olimpijakos. Fudbal je nepredvidiv. Olimpijakos ima prednost, ali to treba i da dokaže na terenu.

Zvezdi igra i remi?

- Biće drugačiji meč nego u Beogradu, nema dileme. Ulog je velik. Zvezdi odgovaraju dva rezultata, za razliku od Olimpijakosa. Grci ipak imaju prednost zbog domaćeg terena, ali i igračkog kadra. Sigurno je da će biti odlična utakmica. Atmosfera je već usijana, a Zvezdini igrači će sigurno osetiti pakao „Karaiskakisa“, bez obzira na bratstvo „delija“ i „gejt 7“ - tvrdi nekadašnji kapiten pirejskih crveno-belih i fudbaler Radničkog iz Kragujevca, Crvene zvezde, subotičkog Spartaka i Panilijakosa.